BANG

Hanneke van der Paardt
di 12 nov ’24 en wo 13 nov ’24
Op je 25ste ga je er voor zitten en probeer je de afgelopen jaren te vatten. Gaat het nou eigenlijk een beetje beter met je, of ga je gewoon tot je dood blijven hangen in deze eindeloze angst?
di 12 nov ’24
en
wo 13 nov ’24

In de voorstelling BANG trekt Hanneke van der Paardt haar leven uit elkaar en doet ze vervolgens een poging de hele zooi weer in elkaar te zetten. BANG gaat over die bizarre jaren wanneer je net weg bent bij je ouders, maar nog nergens anders echt aangekomen bent. Over hoe angst ons in die jaren keihard kan pakken en over wat je dan in godsnaam moet gaan doen. 

Je bent negentien, net op kamers, net begonnen aan een nieuwe opleiding, en opeens ben je bang. Eerst hoop je nog dat het alleen een MDMA-dip is, maar dan.. dan blijf je bang. Bang voor spiegels, bang voor ogen, bang voor mensen op straat die dingen roepen. Je schrikt je kapot als je een hard geluid hoort. Als je een semi-enge misdaadfilm ziet en er een schot wordt gelost. Je checkt of jij niet ook denkt dat er een betekenis ligt achter de cijfers en letters op de nummerborden van de auto’s. Of de stemmen die je door het openstaande raam hoort of dat geen stemmen in je hoofd zijn.

Credits

concept, tekst en spel Hanneke van der Paardt regie Gillis Biesheuvel decor- en lichtontwerp Maarten van Otterdijk techniek Martijn Huisman beeld en vormgeving poster/flyer Marc Elisabeth trailer Marte Bosma scènefoto's Joachim Dette met dank aan Lizzy Timmers, Max Wind, Remy Meeuwsen en Jasper van der Pijl in coproductie met Theaterhaus Jena mede mogelijk gemaakt door Janivo Stichting, Stichting Amarte Fonds, Amsterdams Fonds voor de Podiumkunsten
 

Over Hanneke van der Paardt

Hanneke van der Paardt werkte na haar afstuderen aan ArtEZ in 2019 samen met o.a. Jetse Batelaan, Marcus Azzini en Lizzy Timmers. Daarnaast was ze anderhalf jaar lang deel van het ensemble van Theaterhaus Jena, waar Acteursgroep Wunderbaum de artistiek leiding voerde. Terug in Nederland is ze vooral bezig met het schrijven en ontwikkelen van eigen werk.

Het werk van Hanneke is talig en transparant, met als uitgangspunt een tekst met autobiografische neigingen. Ze laat zich graag inspireren door schrijvers als Sheila Heti, Nicolien Mizee en Maggie Nelson.