Maxime Dijks

Residentie: [uncomfortable silence] (werktitel)

Sinem Kavus / Frascati Producties
do 25 apr ’24 en vr 26 apr ’24
Hoe verandert de eerste ontmoeting met de dood je als mens?
do 25 apr ’24
en
vr 26 apr ’24

Sinem Kavus zal tijdens haar residentie de basis leggen voor haar performance [uncomfortable silence]  (werktitel), met als hoofdthema rouw. 

De afgelopen drie jaar heeft Sinem veel gewerkt in en met film. Met deze residentie wil ze haar makerschap binnen het theater weer oppakken en zichzelf op een nieuwe manier uitdagen als performer en maker. Ze schrijft een tekst en gaat op zoek naar een eigen fysieke, muzikale en beeldende taal.

Sinem werk vanuit vragen als: Hoe verandert de eerste ontmoeting met de dood je als mens? Hoe verhoud je je tot jezelf en de wereld wanneer je realiteit omslaat en vervormt door het verlies van een dierbare? Hoe kunnnen rouw en een existentiële crisis theatraal belichaamd worden? 

Ter afsluiting van de residentie stelt Sinem haar onderzoek op donderdag 25 en vrijdag 26 april open voor publiek tijdens de work-in-progress presentaties.

Over Sinem Kavus

Sinem Kavus is actrice en maker. In 2017 studeerde zij af van de acteursopleiding aan de Academie voor Theater & Dans in Amsterdam. In datzelfde jaar maakte zij haar eerste soloperformance I Used To Be Snowhite But I Drifted bij Frascati Producties in het kader van Fraslab. Sinem heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als maker en acteur in zowel theater als film. Als maker creëert zij performances die gaan over haar ervaringen in de wereld als vrouw en de zoektocht naar hoe mens te zijn.

tekst en performance Sinem Kavus