Holland Festival: Whispers from the Past

Kwinnie Lê (VN)
vr 21 jun ’24 - za 22 jun ’24
Een korte en intieme ritueel-performance waarin deelnemers samen een ritme creëren gebaseerd op muziek van voorouderlijke tattoo-tradities.
vr 21 jun ’24
-
za 22 jun ’24

Geef je in groepsverband over aan de orale en muzikale traditie die deel uitmaakt van het tatoeëren in zijn oervorm. In de participatieve performance van kunstenaar Kwinnie Lê neem je deel aan het ritueel stampen van tatoeagepigment. Vijzel en mortier vormen een cadans, waarvan wordt geloofd dat het een verbinding schept tussen de fysieke en de spirituele wereld.  

Een ritme als vluchtig doorgeefluik voor voorouderlijke verhalen. De performance van Lê is namelijk een meditatie over orale geschiedenissen. Daarin roept ze vragen op als: wie krijgt de autoriteit om die kennis door te geven en wie mag het ontvangen? Bij Lê schuilt het verhaal vooral in het ritme van het stampen. En net zoals de verhalen die via orale overdracht van generatie op generatie steeds meer afwijken van het oerverhaal, zo zullen de ritmes tijdens de sessies ook voortdurend veranderen. In de doorlopende performance gebruikt Lê telkens het ritme van de voorgaande groep als startpunt voor de volgende.  

  • Duur: 20 min.
  • Taal: Engels & Nederlands
  • Dit DIY-programma is gratis.
  • Je kunt een tijdvak kiezen en meedoen als er genoeg plekken beschikbaar zijn.