The Last Chapters

URLAND
di 26 mrt ’24 - wo 9 okt ’24
Een persoonlijke odyssee langs de rafelranden van de verbeelding en het Zelf.
di 26 mrt ’24
-
wo 9 okt ’24

In zijn (voorlopig) eeuwige zoektocht naar het vinden van het Verhaal der Verhalen, attaqueert oerverteller Thomas Dudkiewicz zijn never ending story in zijn nieuwe solo The Last Chapters. Een existentiële, immersieve ervaring waarin een verhalenverteller in het hoofd duikt van de comateuze acteur ‘Thomas', om hem in een laatste wanhoopspoging weer bij bewustzijn te brengen.

De storyteller sleurt Thomas mee in een persoonlijke odyssee langs de rafelranden van de verbeelding en het Zelf. In het onderbewuste heerst chaos, in het verhalende huist orde. Maar het onderbewuste vecht terug. Een kosmische botsing op leven en dood.

Net als in Bedtime Stories speelt de soundscape een grote rol in de onderdompelende kracht van deze performance. Ditmaal maakt Thomas gebruik van een binauraal geluidssysteem. Een medium waarmee hij een nieuwe manier exploreert om ontelbare werelden op te roepen en het ultieme verhaal tot leven te brengen.

  • Let op: voorstelling bevat lichte stroboscopische effecten. 

concept, tekst & spel Thomas Dudkiewicz regie & dramaturgie Thibaud Delpeut sound design Tomas Loos scenografie & lichtontwerp Hendrik Walther technisch team Denzo Theatertechniek (André Goos), Marcel Janssen, Ruud Lamers, en Noor Thijssen productieleiding Andrea van Bussel publiciteit & marketing Esra J. Merkel Pien Visser grafisch ontwerp Ruben Verkuylen fotografie poster Lonneke van der Palen zakelijke leiding Martha van Meegen zakelijke assistentie Mara Liza de Bakker productie URLAND co-productie Theater Rotterdam 

Het onderzoekstraject van deze voorstelling is uitgevoerd in het Innovation:Lab van Theater Utrecht (Samiha Awad, Abdelhadi Baaddi, Myrthe Ligtenberg, Sebastiaan Kox en Sander van der Werff)

In de pers

"Zijn behendige stem is het handelsmerk van acteur Thomas Dudkiewicz. In een nieuwe solo creëert hij een intrigerend visueel hoorspel, dat het midden houdt tussen BBC-drama en een fantasyfilm." ★★★★ NRC

"Een sprookjesachtige, gruwelijke queeste voorbij de grenzen van de verbeelding." Theaterkrant

Over URLAND

URLAND is een performancecollectief. URLAND werkt autonoom. URLAND wil Gesamtkunst. URLAND heeft geen methode. URLAND experimenteert. URLAND oefent het niet-ik. URLAND eigent toe, citeert en samplet. URLAND streeft naar het Universele. URLAND gelooft in live art in postdigital times. Ruben Verkuylen verzorgt sinds 2018 de huisstijl van URLAND. URLAND heeft zich aan Theater Rotterdam verbonden voor een meerjarige samenwerking. URLAND wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds Podiumkunsten.