© Barbara Raatgever

Ik heb gezongen op mijn moeders begrafenis (en andere dingen waarop je trots kunt zijn)

Roos Bottinga
wo 29 nov ’23 en do 30 nov ’23
wo 29 nov ’23
en
do 30 nov ’23

In Ik heb gezongen op mijn moeders begrafenis (en andere dingen waarop je trots kunt zijn) doet Roos Bottinga afstand van haar moeder. Of eerder: het rouwen om haar moeder.

De voorstelling is een oprechte poging van een dochter om over haar moeder heen te komen. De dood, het leven zelf, de verwachting van perfectie, een onophoudelijk schuldgevoel, het opkijken tegen en oneindig houden van: wat het ook moge zijn, hierna zal ze klaar zijn. Omdat het moet. Of het lukt, is een tweede.

Over Roos Bottinga

Roos Bottinga studeerde in 2022 af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze liep stage bij SNACKBAR (12+ ) van Timothy de Gilde bij de Toneelmakerij en STUK VOOR STUK van de Theatertroep. Later maakte ze bij de Theatertroep ook DE MAN DIE ER GENOEG VAN HEEFT. Haar scriptie JE PAST NIET IN HET PLAATJE over hoezeer het vrouwelijk schoonheidsideaal nog steeds van invloed is op het werkveld werd in april 2023 in ingekorte vorm gepubliceerd onder dezelfde titel in de Theaterkrant.

concept, tekst, regie, spel Roos Bottinga in samenwerking met Mara van Vlijmen, Tjeerd Posthuma, het Janivo fonds en het AFK met dank aan Joppe Klein en Olivier Kriek