The Goldfish Bleeding in a Sea of Sharks - Christmas Special Edition

Thais di Marco
vr 10 nov ’23 21:00
Een worstelwedstrijd die bestaat uit multidisciplinaire performances.
vr 10 nov ’23
21:00
  • vr 10 nov ’23
    21:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 4

December komt eraan! Raad eens wie er naar ons land komt? The Goldfish Bleeding in a Sea of Sharks – Speciale Kersteditie bij Frascati! Wauw!

The Goldfish Bleeding in a Sea of Sharks is een langlopend kunstproject met meerdere acties zoals performances (geen enkele avond is hetzelfde), een panelserie gecoördineerd door activiste Chihiro Geuzenbroek, workshops, een publicatie, een studiereis naar Bolivia met de anarcho-feministische beweging Mujeres Creando, BIXARIA - Queer Brazilian Club Night en meer! Er zijn al zo'n 30 kunstenaars bij betrokken. Het wordt gecoördineerd door de badass Queer, Roma en dekoloniale regisseur (zooo) Thais Di Marco, die met dit project sociale mobilisatie rond het leven en het levensonderhoud van kunstenaars wil genereren, terwijl ze een radicale, neoliberale culturele politiek naleeft.

De acties van het project reflecteren op de impact van het kunstsysteem op de sociale rol van de kunsten voor het voortbestaan van alle mensen en de planeet Aarde, en zien risico's zoals culturele homogenisering, tokenisme, uitbuiting, kosmologische overheersing, precarisering, leegmaking, wassen en witmaken onder ogen. Het motto van het stuk is Lucha Libre, een Latijns-Amerikaanse vorm van worstelen waarbij sociale personages actuele conflicten uitbeelden en zo vensters openen op verdriet, woede en dromen voor de toekomst.

De fantastische worstelclub van kunstenaars en activisten die de planeet proberen te redden met het beste businessmodel van de kunstwereld en die visumkwesties, tokenisme, gatekeeping, het heteronormatieve cis-teem, enz. aangaan, landt in Amsterdam om je op een speciale kersteditie te trakteren.

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat onze superheld Saint Nikloaca na een hele zomer van psy-trance en spiritueel ontwaken uit Ibiza komt, om zich eindelijk te verontschuldigen voor zijn wandaden uit het verleden; het uitbuiten van medewerkers en het overtuigen van jonge ondernemers om een Stichting te openen. Hij heeft ook een nieuw voorstel voor de toekomst...

Laten we eens kijken of Sint Nikloaca zijn missie zal volbrengen of dat er een speciale verrassingstegenstander klaarstaat om hem te vertellen wat niemand durft te zeggen!

De avond begint met Mc Delivery, onze superheld met een bijbaan, tegen Shiela, in een klassiek duet en eindigt met een spoken word act van artieste en activiste Sofia Lobo uit Guinee-Bissau. En natuurlijk zal Jack Sparrow Hug de hele avond als gastheer optreden, rechtstreeks van het Damplein naar de wereld van de Hoge Kunsten!

Dj SUKUBRATZ zal de avond omhullen met Denbow, Reggaeton en Braziliaanse Funk. Kom en bl33d met ons mee!

Maar er is meer!

19:00 - 20:00 Pop-up spoken word workshop - claim free ticket here
20:00 - 21:00 Open mic
21:00 - 22:00 Performance
22:00 - 01:00 Mini BIXARIA afterparty - free entrance, no reservation needed

Over Thais di Marco

Thais di Marco is een kunstenaar uit São Paulo en woont sinds 2016 in Amsterdam. Thais is al 15 jaar choreograaf, regisseur van podiumkunsten, docent en projectcoördinator in contexten zoals gastkunstenaarschappen, creatieve platforms en onafhankelijke ruimtes gericht op sociale projecten en kritisch denken. Thais is een Queer Roma-afstammeling, geboren in een traditionele Candomblé-gemeenschap in Brazilië en draagt de erfenis van hun voorouders met zich mee. Thais maakt kunst voor sociale verandering en toekomstscenario's waarin we zouden willen leven.

In Nederland werkt Thais al lange tijd samen met Het Huis in Utrecht en werkt met culturele centra zoals WORM in Rotterdam, de Black Archives, Framer Framed en populaire podia zoals PAARD in Den Haag. Thais heeft ook samenwerkingen en performances gedaan in Veem House, Theater Rotterdam, Tropen en Stedelijk Museum.

In Europa werkt Thais samen met De Singel in Antwerpen, Centrale Fies in Italië, Beursschouwburg in Brussel en Balhous Ost in Berlijn, en in meerdere podia in Noorwegen met regisseur en choreograaf Mia Habib.

Thais heeft internationaal gewerkt binnen sociale bewegingen zoals EZLN in Mexico, de Pan-Afrikaanse beweging in Benin in West-Afrika, bij de onafhankelijke ruimte Bon Gah in Iran en bij de anarcho-feministische beweging Mujeres Creando in Bolivia.

Thais is opgeleid als docent in sociale projecten voor kunst en democratisering in São Paulo en heeft 6 jaar lang lesgegeven aan jongeren in Casa de Cultura da Brasilandia, een van de wijken met de meeste staatsgenocide van Amerika, en bij Ocupa Ouvidor, de grootste kunstenaarsbezetting van Amerika.

Thais werkt met comedy, open mic platforms rond machtsstrijd en bevrijding, en gelooft dat kunst maken de kracht heeft om het voortbestaan van alle mensen en de aarde te ondersteunen, in verzet tegen culturele homogenisering en kosmologische overheersing.

 

regie Thais di Marco dramaturgie Felizitas Stilleke spel Tom Pacheco, Anna Lunna, Diego Oliveria, Avantika Tiberwala, Wannes Labath, Fazle Shairmahomed, Sofia Lobo kostuumontwerp Draga Dina make-up Qiao Chu Guo decor Roxette Capriles mogelijk gemaakt door WORM - Rotterdam, AFK , FONDS21, FLAM and Het Huis Utrecht hosted by Welcome to the Village, Framer Framed, The Black Archives, Stedelijk Museum, De Singel in Antwerp met dank aan maestro Jan Pier Brands, Milone Reigman, Shamisa Debroy, Tata Inkisi Mona Guiamazy, Rotterdamse Queer Community, Mother Lucía, Bar Bario, Mother Gunzo, Mother Yansã, Jimmy-Pierre en anderen