Henk Claassen

(…) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+)

Theater Artemis
di 31 okt ’23 19:30
Tussen geestig absurdisme en existentiële nachtmerrie.
di 31 okt ’23
19:30
  • di 31 okt ’23
    19:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 1

“Is this the real life? Is this just fantasy?” zong een zwaar behaarde zanger lang geleden. Intussen hebben we daar nooit een helder antwoord op gekregen.

Als alles zo lekker duidelijk is, waarom voelen wij dan niks als we in onze armen knijpen? Ga je moeder maar pesten, als je niet tegen twijfel kan. Maar val ons niet lastig met je zekerheden.

Overigens heeft dat hele nummer van Queen geen zak met onze voorstelling te maken. Het komt er niet eens in voor. Het is gewoon maar een voorbeeld. Of mag dat ook niet meer tegenwoordig? Ga je dan na afloop zeuren bij de kassa dat de promotekst niet klopte?

  • Duur 85 min

Credits

regie Jetse Batelaan spel Willemijn Zevenhuijzen, Elias de Bruyne, Carola Bärtschiger dramaturgie Marcus Dros, Anna Wagner scenografie Theun Mosk kostuums Eva Koopmans muziek Les Trucs coproducenten Ruhrtriennale Künstlerhaus Mousonturm

In de pers

"Ouders, leraren, begeleiders van welk soort dan ook, neem al uw kinderen mee en bereid ze voor op het leven door een bezoek aan (...)" Theaterkrant

"Maar het allerknapste: naast filosofisch is (.....), [...] ook gewoon ontzettend leuk" de Volkskrant
 
"De voorstelling schakelt behendig heen en weer tussen geestig absurdisme en existentiële nachtmerie" NRC

Winnaar van de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie 2020-2021. Uit het juryrapport: “(…) is behoorlijk vaag, laat zich lastig navertellen, maar is van begin tot het einde raak. Een overrompelende theaterervaring, die met Carola Bärtschiger, Willemijn Zevenhuijzen en Elias De Bruyn de ideale acteurs heeft, want in niets stralen ze uit dat ze acteurs zijn. Hun timing in het ontkennen van spel is perfect.”

Genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019. Uit het juryrapport: “(…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel (12+) van Theater Artemis is een ontregelende ode aan de verbeelding. Een absurd en filosofisch meesterwerk dat alle theater-conventies tart. Jetse Batelaan rekt alle grenzen op en overschrijdt ze, zonder ook maar 1 seconde ongeloofwaardig te worden. Het is uniek en razend knap gemaakt theater dat invoelbaar maakt dat er eigenlijk niets te begrijpen valt. Of juist alles”.