Afrovibes: Black Privilege

Mamela Nyamza (ZA)
wo 4 okt ’23 en do 5 okt ’23
Een voorstelling over het recht van een zwarte vrouw te heersen, af te breken, haar eigen weg te vinden.
wo 4 okt ’23
en
do 5 okt ’23

In Black Privilege richt Nyamza zich op de hypocriete structuur van onze samenleving waarin we elkaar beoordelen op basis van ras, geslacht, seksuele geaardheid en klasse.

Nyamza wordt binnengerold op een hoge bronskleurige ladder. Haar naakte lichaam heeft gouden sieraden om haar hoofd, oren, polsen en enkels en een weegschaal op haar hoofd. Ze kijkt neer op de toeschouwers en wisselt heen en weer tussen rituelen waarin ze sterke vrouwen uit het verleden oproept en een rechtszaak waarin ze  machtsfiguren ter verantwoording roept voor hun daden in het verleden. Aan het eind daalt Nyamza van haar hoge post af en zien de toeschouwers dat het geen voetstuk is maar een veilingblok. Voor Nyamza is Black Privilege het recht van een zwarte vrouw te heersen, af te breken, haar eigen weg te vinden. Black Privilege houdt het midden tussen performancekunst en hedendaagse dans. Eerder te zien bij National Arts Festival Zuid-Afrika 2018, Theater im Pavillon Hannover 2019 

  • Duur: 50 min. 
  • Bij het aanschaffen van tickets voor twee of meer voorstellingen van Afrovibes Festival, krijg je 5 euro korting per ticket. Deze kortingsoptie wordt toegevoegd aan de verschillende ticketopties en kan je zelf selecteren. 
  • wo okt 4 22:30 - 00:00 Afterparty met DJ Lovesupreme

Credits

choreografie & performance Mamela Nyamza dramaturgie , performance Sello Pesa / Zuid-Afrika 2018

In de pers

“Mamela Nyamza toont trots, zelfbewustzijn en ultieme vernedering.” Theaterkrant