Diana Ejaita

Free Heri Heri for All 2023

KIP Republic
vr 30 jun ’23 18:00
Tijdens Theater voor Keti Koti kan je op 30 juni bij Frascati gratis maaltijden afhalen bij Free Heri Heri for All van Kip Republic.
vr 30 jun ’23
18:00
 • vr 30 jun ’23
  18:00
  Frascati, Amsterdam
  Frascati 3

Wees welkom in het Frascati Café voor een gratis Heri Heri maaltijd op vrijdag 30 juni! In het kader van Theater voor Keti Koti kun je van 18:00 tot 21:00 Heri Heri afhalen op een first come first served basis. Je kunt je maaltijd ter plaatse komen eten of meenemen. 

Free Heri Heri For All is een landelijk initiatief waarmee KIP Republic de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 (op papier) en 1873 (in de praktijk) op eigentijdse en verbindende wijze herdenkt en viert. Deze dag staat binnen het Koninkrijk ook wel bekend als Keti Koti, Dia Di Lucha Pa Libertat en Emancipation Day. Dit jaar vindt Free Heri Heri for All plaats op 30 juni en 1 juli in samenwerking met 100 partners verdeeld over 70 locaties. Frascati doet mee op 30 juni vanaf 18:00. Op 1 juli is Frascati gesloten. 

Heri Heri is een Surinaams-Creools gerecht dat is ontstaan uit wat er op de plantage overbleef, werd verbouwd en gegeten door de tot slaaf gemaakte voorouders. Het gerecht zoals wij dat nu kennen bestaat uit gekookte zoete aardappel, cassave, gele en groene banaan, gezoute vis (bakkeljauw) een ei en garnering. Maar vooral: een maaltijd die staat voor vieren, herdenken en samenkomen.

"Voor ons gaat FREE HERI HERI over het leggen van verbindingen en het mobiliseren van gemeenschappen om de herdenking van 1 juli 1863 nationaal onder de aandacht te brengen. Het is een beweging voor het volk door het volk". — KIP REPUBLIC

Lees meer info in het programmaboekje van KIP Republic  

Website Free Heri Heri for All

 • Tijd: van 18:00 tot 21:00 op 30 juni
 • First come first served, dus wees op tijd!
 • Je kunt de Heri Heri ter plekke eten of meenemen (tasjes niet aanwezig) 
 • Let op: De maaltijd kan sporen bevatten van noten, gluten en/of lactose. Tevens is de maaltijd niet vegetarisch (bevat vis).

Over KIP Republic

KIP Republic is een in Amsterdam gevestigd internationaal opererend creatief bureau dat culturele kunstprojecten en evenementen cureert. KIP Republic, opgericht in 2018 door de tweelingzussen Ayra en Ira Kip, beoogt kritische en vooral ook inspirerende gesprekken te initiëren door verhalen te vertellen. Dit alles in samenwerking met kunstenaars, culturele leiders, veranderaars en gemeenschappen.