© Juliette de Groot

ABORTUSVERHALEN

Mystha Mandersloot / HKU
do 22 jun ’23 17:00
Een montagevoorstelling over persoonlijke ervaringen met abortus.
do 22 jun ’23
17:00
  • do 22 jun ’23
    17:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 4

Drie vrouwen geven vorm aan hun persoonlijke ervaring met abortus. Wat gaat er door je heen als je ontdekt dat je zwanger bent? Hoe is de dag in de abortuskliniek? Hoe beschrijf je dat wat er in je groeit?

Mystha Mandersloot geeft samen met Suzan van der Poel, Jana Ierschot en Sandy Seifert vorm aan onder andere deze vragen. Het resultaat is een dynamische montagevoorstelling met onder andere een gitaar, een loop station, een aardbei, een arts tussen je benen, de subtiel krakende knisperende melktandenknarswitte lakens, de vragen van je schoonouders en een sesamzaadje.

  • Duur: 60 min. 
  • Incl. nagesprek
Onderdeel van

Over de maker

Mystha Mandersloot is theatermaker en educator, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In haar werk houdt ze zich bezig met maatschappelijke vraagstukken aan de hand van persoonlijke verhalen. Mystha heeft twee jaar geleden voor een abortus gekozen en ervaart wat voor invloed het taboe kan hebben op haar leven. 

regie Mystha Mandersloot  spelers/makers Suzan van der Poel, Jana Ierschot, Sandy Seifert regie-assistent Eva Molhoek dramaturg Nicole Hoeve (begeleidend) Schrijver Sofie de Vroom audio design Cas van Eldonk productieleider Bente de Bruijn lichtontwerper/technisch producent Maarten van Burken PR/communicatie Zoë Lodewijks begeleider Pauline Kalker