Half Goed

Zoë Dee de Heer / ATD Amsterdam
za 24 jun ’23 17:00
Op zoek naar de wortels van onze identiteit.
za 24 jun ’23
17:00
  • za 24 jun ’23
    17:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 4

Afkomst. Je wordt er eigenlijk al van jongs af aan mee geconfronteerd. Vooral als je afkomst te zien is aan de buitenkant van je lichaam. 

Er is constant een verklaring nodig waarom jij er nou zo uitziet. Of mensen willen alles weten over dat exotische randje dat je bezit. Maar wat nou als je het zelf niet eens weet? Wat nou als je deel uitmaakt van een community en er voor jouw gevoel niks aan kan bijdragen?

In deze voorstelling gaan we met tekst, muziek en een vleugje humor opzoek naar de wortels van onze identiteit. Op zoek naar antwoorden over wie wij zijn.

Want wie ben ik nou eigenlijk, wat houdt mijn afkomst precies in en wat is mijn plek in de samenleving? Ik ben toch wit? Maar ik ben ook zwart. Nooit goed genoeg voor beide kanten. Ik ben… Half Goed.

  • duur: 60 min.
Onderdeel van

Over Zoë Dee

Zoë Dee is een 25-jarige jonge theatermaker, geboren en getogen in de polderen van de kop van Noord-Holland die haar weg heeft gevonden in de theaterwereld. Uiteindelijk is ze terecht gekomen op de opleiding Theaterdocent in Amsterdam.

Wonend in de bruisende hoofdstad van ons land is zij opzoek naar wie zij is als maker en ontpopt zich als een echte tekstliefhebber. Ze laat zich inspireren door de mensen om haar heen, diverse films, series en voorstellingen en probeert zo de wat zwaarbeladen onderwerpen te tackelen met relativiteit, tekst, muziek en humor.

speler/medemaker Codi Young regie-assistent  Joshua van Aken begeleiders Peter van Roermund, Yahmani Blackman productiehulp Meghan Rietveld fotograaf Ford Curlingford