© Laura Bakker

ÉÉN/DERDE

Collectief BrugMan
do 16 feb ’23 19:30
Een voorstelling over muren.
do 16 feb ’23
19:30
  • do 16 feb ’23
    19:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 2

'De schakelaar voor het licht zit daar, aan de andere kant, dus ik slaap altijd met het licht aan.
Ja.
Koos ik voor de andere kant, zat ik alleen met een schakelaar.
Het is het een of het ander, dat begrijp ik ook wel.' 

ÉÉN/DERDE is een voorstelling over muren.
Over 'hier' en 'daar', over 'zij' en 'wij' en 'voor' en 'tegen'.
Een aantal figuren bevinden zich dicht bij een grens.
Een muur loopt dwars door hun levens en dwingt hen een keuze te maken.
Hakkelend proberen zij uit te leggen wie ze zijn, waarom ze doen wat ze doen en dat de ander het fout heeft.

De wereld gonst van de stemmen. 

En de hel dat zijn de anderen. 

De idioten.
En ik, dat wil zeggen, níet de ander,

Ik, ik ben, 

ik bedoel, 

nee wacht, 

wacht even.

Onderdeel van

Over Collectief BrugMan 

Jurjen Zeelen (1997) en Dinda Provily (1996) leerden elkaar kennen tijdens de studie aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, waar zij in 2019 zijn afgestudeerd. Tijdens hun opleiding begonnen zij met het maken van voorstellingen en films. Sinds 2020 werken zij officieel samen onder de naam Collectief BrugMan. Ze schrijven, spelen en regisseren zelf en maken zowel in het theater als op locatie. Het theater dat BrugMan maakt is mystiek en filosofisch. Tegelijkertijd zie je mensen op het podium die met een concreet probleem worstelen.

BrugMan is gefascineerd door de mens die het ongrijpbare voortdurend probeert te begrijpen en te benoemen en zich steeds weer moet verhouden tot anderen.

De afgelopen jaren heeft BrugMan voorstellingen gemaakt voor Het Amsterdamse Bostheater, Theater Altstadt Rotterdam en eigen producties, waaronder: Jammer dat we doodgaan, B O S en ÉÉN/DERDE.

COLLECTIEF NU 

Deze voorstelling is onderdeel van COLLECTIEF NU van wo 15 t/m za 18 februari. Deze week wordt Frascati collectief overgenomen door een nieuwe lichting collectieve theatermakers. Als je kaarten koopt voor meerdere voorstellingen in deze week, geldt een combikorting van €3,50 per ticket.

concept, scenografie & spel BrugMan (Jurjen Zeelen & Dinda Provily) met dank aan Ada Ozdogan, Marijke de Kerf, Philippe Lemaire & Délano van den Berg, Coöperatie LENZ, Collectief Blauwdruk mede mogelijk gemaakt door Theater Altstadt Rotterdam, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Volkskracht & Gemeente Rotterdam