SOLO

Loïc Perela
di 21 mrt ’23 - wo 22 mrt ’23
Ik zal dansen alsof er geen morgen is, omdat ik alleen dit moment ken.
di 21 mrt ’23
-
wo 22 mrt ’23

In zijn dansvoorstelling SOLO gaat Loïc Perela op zoek naar de stemmen en de verhalen die hem hebben gevormd als persoon. Op welke manieren construeren, geloven, negeren en houden we verhalen in stand? 
Hoe vormen ze wie we zijn? Hoe vormen ze de manier waarop we naar anderen kijken? 

 “In SOLO zal ik stukjes van onderbroken verhalen creëren, zodat jij de ruimte krijgt om een alternatief einde te bedenken. In SOLO, zal ik met mijn stem en lichaam soundscapes creëren om je mee te nemen door die verhalen. Tijdens SOLO zal ik dansen alsof er geen morgen is, omdat ik leef in het nu.”
 
In de voorstelling komen geschiedenissen, politiek, sociale normen en verwachtingen naar voren, naast het creatieve onbekende en stiltes. Loïc stelt zich open voor deze geluiden. Hij speelt en danst hiermee totdat het wordt gevormd als een klei die zijn bestaan identificeren. 

Nagesprek

Loïc Perela gaat na de voorstelling met het publiek in de zaal het gesprek aan over begrippen zoals patchwork en storytelling in dans performance. Wees uitgenodigd!

In de pers

''Met zijn lichaam, stem en een zestal microfoons (ieder verbonden aan een loopstation) bouwt en bewandelt Perela een landschap van klanken en gestes.'' Theaterkrant, Keuze van de Criticus. 

Over Loïc Perela

Loïc Perela is Portugese performer die studeerde aan ENSDM Marseille en CNSM Parijs (1998 en 2004) en danste bij IT Dansa Barcelona, Donlon Dance Company Saarbrücken en Scapino Ballet Rotterdam (2004 en 2012). Hij is freelance choreograaf die wordt ondersteund door Dansateliers Rotterdam, K3 | Tanzplan Hamburg en CCN Caen Normandië (2012-2019). In 2015 won Loïc de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Hij werd voor verschillende werken ondersteund door Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Fonds (2015-2019). Ook heeft hij en BA (Honours) in Filosofie en Kunstgeschiedenis. 

choreografie, concept en performance Loïc Perela sound-design João Polido licht-design Agnese Rosati productie Colab.loïcperela co-productie CC-Heidelberg; Unterwegstheater