SOLO

Loïc Perela
di 21 mrt ’23 - wo 22 mrt ’23
Tijdens SOLO zal ik dansen alsof er geen morgen is, omdat ik alleen dit moment ken.
di 21 mrt ’23
-
wo 22 mrt ’23

In zijn dansvoorstelling SOLO gaat Loïc Perela op zoek naar de stemmen en de verhalen die hem mogelijk maken. Op welke manieren construeren, geloven, negeren en houden we verhalen in stand? Hoe vormen ze wie we zijn? Hoe vormen ze de manier waarop we anderen bekijken en beschouwen?

In SOLO zal ik stukjes van onderbroken verhalen creëren, zodat jij de ruimte krijgt om een alternatief einde te bedenken. In SOLO, zal ik met mijn stem en lichaam soundscapes creëren om je mee te nemen door die verhalen. Tijdens SOLO zal ik dansen alsof er geen morgen is, omdat ik leef in het nu.

Geschiedenissen, politiek, sociale normen en verwachtingen naast creatieve onbekenden en stiltes om ons over te verwonderen. “Ik speel en dans ermee, omdat mijn lichaam en ziel door zulke klei gevormd worden. Ik luister of sluit mijn oren, ik open of sluit mijn ogen. Ik creëer kleine abstracties voor ons om mee samen te zijn.”

Mijn lichaam beweegt in de overvloed van geluiden die ik hoor. 

  • Language no problem 

Over Loïc Perela

Loïc is gevestigd in Portugal. Hij studeerde aan ENSDM Marseille en CNSM Parijs (1998 en 2004) en danste bij IT Dansa Barcelona, Donlon Dance Company Saarbrücken en Scapino Ballet Rotterdam (2004 en 2012). Hij is freelance choreograaf, ondersteund door Dansateliers Rotterdam, K3 | Tanzplan Hamburg en CCN Caen Normandië (2012-2019). In 2015 won Loïc de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Hij werd voor verschillende werken ondersteund door Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Fonds (2015-2019). Hij heeft een BA (Honours) in Filosofie en Kunstgeschiedenis. 

choreografie, concept en performance Loïc Perela sound-design João Polido licht-design Agnese Rosati productie Colab.loïcperela co-productie CC-Heidelberg; Unterwegstheater