© Chiara Steemans

soil sciences

M I M I
vr 6 jan ’23 22:00
DJ set van interdisciplinaire artiest & curator Maria Muehombo, beter bekend als M I M I
vr 6 jan ’23
22:00
  • vr 6 jan ’23
    22:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 3

Van clubs, raves tot kunstgalerijen, M I M I's veelzijdigheid zet de juiste stemming in iedere setting. Haar sets zijn op maat gemaakte assemblages, collages gekanaliseerd door haar Afro-Europese culturele erfgoed en verbinding met de natuur. Omdat ze verschillende media gebruikt, houdt ze zich ook niet vast aan een precieze muziekstijl, maar verkent en combineert ze voortdurend. Hierdoor zijn haar DJ sets en producties een organische mix van meerdere genres.

Haar eerste nummer bracht ze uit op het Berlijnse muzieklabel "Nia Records". Zoals ze haar werk beschrijft als een voortdurend gesprek met de natuur, is ze onlangs begonnen met schrijven over onderwerpen zoals antropocentrisme en bi mimetica, omdat ze sterk gelooft dat onze geloven met elkaar verweven zijn. Ze beschouwt zichzelf als ecocentrisch en kijkt tegelijkertijd naar vooruitstrevende bewegingen.

Cosmic Bodies op vrijdag 6 januari

Op 6 januari heeft Frascati in co-curatie met Cherish Menzo een aanvullend programma samengesteld genaamd Cosmic Bodies, vertrekkend vanuit het boek Glitch Feminism (2020) van Legacy Russel, met als doel meerdere artistieke voorstellen met elkaar in dialoog te laten gaan. Laat je meevoeren in een avond waarin drie artistieke werken reizen op de kruispunten van Speculatieve en Science Fictie, Spiritualiteit, Ancestry, Afro-futures, Zwarte posthumane dromen, Sonische texturen en natuurlijke werelden.

"Tussen verleden, heden en toekomst waar kosmische lichamen ''het onvoorstelbaar uitgestrekte'' de materie vormen die ons in staat stelt het abstracte te aanschouwen en te ervaren." - Cherish Menzo

Programma
19:30 - Movements of Soul door Christian Yav
20:30 - D̶A̶R̶K̶MATTER door Cherish Menzo met Camilo Mejía Cortés
22:00 - soil sciences door M I M I 

Combikorting

Vrijdag 6 januari kun je gebruik maken van combikorting voor D̶A̶R̶K̶MATTER en Movements of Soul. Voor beide voorstellingen samen betaal je EUR 25 i.p.v. EUR 32. Soil sciences is aansluitend gratis te bezoeken.

Lees meer over Cosmic Bodies

  • DJ set - gratis toegang
  • onderdeel van pogramma Cosmic Bodies op vrijdag 6 januari
Onderdeel van

Over M I M I

Maria Muehombo, bekend als M I M I is een interdisciplinaire kunstenares en curator woonachtig in Brussel. Op jonge leeftijd kwam ze naar België, maar ze is geboren in Lusaka (Zambia). Ze studeerde beeldende kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Luik. Met familie verspreid over de hele wereld, begon ze te reizen en andere culturen te ontdekken. De meeste inspiratie haalt ze uit haar diepe bewondering voor de natuur.

Ze is zeer aanwezig in het Belgische nachtleven en gaf een aantal internationale optredens, waaronder een gast-mix voor NTS Radio-Londen, Red Light Radio-Amsterdam, Dj set in Lausanne, Koln, Parijs, Atlatic Music Expo - Cabo Verde , Boiler Room - Barcelona en recentelijk Nyege Nyege in Oeganda.

In 2016 begon Maria evenementen te organiseren voor non-profitorganisaties, wat haar naar de muziekwereld leidde. Terwijl ze haar curatie voortzette, begon ze met DJ-en en produceren. Ze werkte mee aan internationale projecten zoals Dakars 2022 Biënnale in Senegal, waar ze werkte als scenograaf en geluidskunstenaar voor de tentoonstelling van Black Rock, Kehinde Wiley in het "Maison de la Culture Douta Seck". Andere projecten zijn "Basically" van choreograaf Nikima Jugajev op KunstenFestival des Arts (2021); "RADIANTE" van Raùl Hott in de Kunsthal Gent (novembre 2022) en "On Proximity" door Maria Muehombo & Fareed Aziz als curatoren voor Globe Aroma, in opdracht van Brussels Gallery Weekend 2022.