De Nacht-Wacht oktober

Marjolijn van Heemstra
vr 21 okt ’22
Elke wandeling vertelt het verhaal van een specifieke plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Samen vormen de wandelingen een levende nachtkaart in een overbelichte stad.
vr 21 okt ’22

Deze maand loopt Marjolijn van Heemstra met acteur Chiron Holwijn, expert in onzichtbaar worden. 

De Nacht-Wacht trekt maandelijks met steeds nieuwe nachtwachters naar de donkerste plekken van de stad. Om tussen de bomen en onder de sterren te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt, het bekende onbekend. Om te proberen los te komen van de ingesleten mythes waarnaar we leven en waar te nemen hoe zonder zicht de wereld groter wordt, want het licht toont je waar je bent, maar het donker maakt de wereld grenzeloos. Om langzaam te lopen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om meer te zijn dan we in het volle daglicht zijn. Elke wandeling vertelt het verhaal van een specifieke plek en de mensen, dieren en planten die daar door de nacht bewegen. Samen vormen de wandelingen een levende nachtkaart in een overbelichte stad.  

Deze wandeling is in verband met de route alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.

Benodigdheden: wandelschoenen en een lange broek. Zaklampen verboden.

Verzamellocatie

In de buurt van station Holendrecht. U krijgt een aantal dagen voor de voorstelling een mail met de exacte locatie. Let op; de locatie is niet goed bereikbaar met het ov. 

Duur: 100 min.

Over de maker

Marjolijn van Heemstra is schrijver en theatermaker die in haar werk op een toegankelijke manier onderzoekt hoe we anders kunnen nadenken over onszelf en de wereld. Het komende jaar zal ze zich als theatermaker voornamelijk bezighouden met De Nacht-Wacht, een onderzoek van meerdere jaren naar de waarde van de nacht en het donker in een stad met veel te veel licht. Een project met vele vormen en één missie: ons beeld van de duisternis verbeteren.

De Nacht-Wacht is een project van stichting Marjolijn van Heemstra

Concept Marjolijn van Heemstra Projectontwikkeling Marjolijn van Heemstra & Najat Kaddour Nachtwachter Chiron Holwijn Muziek Roald van Oosten Productie stg. Marjolijn van Heemstra: Roxanne Jurriaans Marketing Dieke van der Spek & Anne Kuit Foto Maaike Schmitz Beeldbewerking Anneloor van Heemstra Ontwerp Corine Datema Zakelijke leiding Saskia Heerkens Met dank aan Stg. Beeldenbos Noord, René Rood Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten