© Lonneke van der Palen

Lady Chatterley's Lover

Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan / De Warme Winkel / Frascati Producties
vr 25 nov ’22 - vr 23 dec ’22
Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met opwindende schandaalroman.
vr 25 nov ’22
-
vr 23 dec ’22

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij voelde heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.  
 
Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

Officiële Juryselectie Nederlands Theater Festival

''In Lady Chatterley’s Lover onderzoeken Florian Myjer en Lisa Verbelen hoe vastgeroeste rolpatronen de huidige seksualiteit nog altijd in hun greep houden. Lady Chatterley’s Lover is op momenten confronterend, maar uiteindelijk vooral aangrijpend in hoe de performers bevrijding vinden in hun eigen marginaliteit. Beiden zijn op zoek naar herkenning. In hun allesoverwoekerende eenzaamheid vinden ze elkaar in een pleidooi voor liefde en seks op een manier die zich door niets en niemand laat beteugelen. Dat is moedig en prachtig.'' Juryrapport

  • Let op: deze voorstelling wordt gespeeld op locatie Dokzaal Adres: Plantage Doklaan 8, 1018 CM Amsterdam.
  • Duur: 90 min.
  • Deze voorstelling is niet te bezoeken met Podiumpas 

Credits

tekst en concept Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan naar D.H. Lawrence spel Florian Myjer en Lisa Verbelen / Janneke Remmers (schrijf)coaching en eindregie Ward Weemhoff decor Janne Sterke kostuums Daphne de Winkel lichtontwerp Scott Robin Jun geluidsontwerp Rik Elstgeest beeld Lonneke van der Palen

In de pers

"Dit theaterjaar was het jaar van Lady Chatterley’s Lover en Daria Bukvic"  Terugblik Theaterseizoen 21/22 in NRC

“Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.” NRC ★★★★★

⁠”[...] ga kijken, doe jezelf een plezier, laat je meevoeren door Lady Chatterley’s Lover” Theaterkrant, Keuze van de Criticus

Een gênante, hilarische en ontroerende voorstelling over de liefde die niet voldoet aan ‘de norm.de Volkskrant ★★★★

Over De Warme Winkel en Florian Myjer

De Warme Winkel is een collectief dat graag op het scherpst van de maatschappelijke en artistieke snede opereert. Geschiedenis en literatuur zijn vaak inspiratie voor voorstellingen die hun pijlen op het heden richten en de bedenkers zijn nadrukkelijk op het toneel aanwezig. Na een steeds intensievere samenwerking is Florian Myjer op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van dit illustere gezelschap. Lady Chatterley’s Lover is zijn eerste voorstelling in die hoedanigheid en hij schreef deze samen met Marieke de Zwaan en Lisa Verbelen.

Eerder maakte Florian Myjer in samenwerking met Frascati Producties en/of De Warme Winkel Yves Saint Laurent, Oliver, Regina Rex (nominatie BNG Theaterprijs 2018) en met Kim Karssen de voorstellingen Bloomsbury, Mephisto Park en een succesvolle bewerking van Oorlog en Vrede (nominatie BNG Theaterprijs 2021). In het voorjaar van 2022 maakte hij samen met Kim Karssen en Ludwig Bindervoet Mann Mann Mann, over de fascinerende familie van Thomas Mann.