Afbeelding via Alamy Stock Photo

Cinema a Luci Rosse

Dries Verhoeven en Sergio Rigoletto
do 22 sep ’22 - za 1 okt ’22
Parallel aan The NarcoSexuals: filmprogramma in tijdelijke seksbioscoop rond de subversieve homofilm.
do 22 sep ’22
-
za 1 okt ’22

Parallel aan The NarcoSexuals tonen Dries Verhoeven en Sergio Rigoletto in Frascati 3 een filmprogramma rond de subversieve homofilm. In een verzameling korte films en fragmenten onderzoeken ze het ongemak rond representatie van intimiteit tussen mannen.

De tijd van ontregelende erotiek in clandestiene bioscoopjes is voorbij. Tegenwoordig lijken er twee dominante manieren om mannelijke wellust in beeld te brengen: expliciete recht-voor-je-raap seks voor de pornoconsument en de gesaniteerde, romantische versie, voor een welwillend heteroseksueel publiek. De extremiteit van het internet en de verpreutsing in het publieke domein houden elkaar in evenwicht. Verhoeven en Rigoletto gaan in de filmgeschiedenis op zoek naar iets anders: films die subtiel morrelen aan de geldende moraal of goede smaak. Films die de esthetiek van het verlangen uitdagen of maatschappelijke grenzen verleggen. Zien we nog - zoals Pasolini het verwoordde - de politieke betekenis van een grote piemel op het witte doek? 

  • Bezoekers van The NarcoSexuals kunnen gratis reserveren voor dit programma. 
  • Tijden: doorlopend van 19:00-23:00.
  • Ingang via de steeg bij Frascati Café. 
  • Beperkt aantal zitplekken beschikbaar.
  • Film draait in loop van ong. 85 mins.

door Dries Verhoeven en Sergio Rigoletto

Frascati heeft geprobeerd voor deze vertoning alle rechthebbenden van de films (fragmenten) te achterhalen. Mochten wij jou of een andere rechthebbende niet bereikt hebben, neemt dan contact op via info@frascatitheater.nl.