© Moon Saris

De Uitnodiging

Laura van Dolron
di 29 nov ’22 - za 3 jun ’23
Een feel-good voorstelling over liefde na scheiding.
di 29 nov ’22
-
za 3 jun ’23

In 2021 maakte Laura van Dolron Geen verhaal, over de scheiding. 
In 2022 maakt Laura van Dolron De Uitnodiging, een ode aan haar nieuwe liefde. 

Laura schreef een ode aan Mark. Aan liefde na scheiding. Over je hart openen. Nog een keer. En nu echt helemaal. Een ode aan haar geliefde en alle mensen die ondanks bindings- en verlatingsangst de sprong weer wagen. De Uitnodiging: een feel good voorstelling voor getekende mensen.

Elk moment in je leven is een uitnodiging om de liefde opnieuw toe te laten. Om te spreken of te zwijgen, te troosten of te breken, een hand vast te pakken of in het licht te stappen. Luister naar je leven en neem De Uitnodiging aan. 

Zoals bij elk van haar voorstellingen gebruikt Laura zichzelf ook voor deze voorstelling als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. Grote vragen maakt ze klein door ze op zichzelf te betrekken en het meest persoonlijke wordt universeel door de poëtische, herkenbare manier waarop zij het beschrijft.  

Vr 2 juni | Helende ademcirkel

Op vrijdag 2 juni om 17:00 vindt voorafgaand aan - en als onderdeel van - De Uitnodiging een helende ademcirkel plaats in het decor van de voorstelling, waarvoor wij - Laura van Dolron en Mark Kulsdon – je uitnodigen. Wij zijn allebei op onze manier gered door deze manier van ademen en toen ademcoach geworden, in de school van de verbonden ademhaling; het vriendelijke spirituele zusje van de Wim Hof methode.

Deze manier van ademen met een groep is een zachte, maar krachtige manier om spiritueel, fysiek en emotioneel te reizen in je lichaam. Om dingen los te laten die je niet meer dienen, om jezelf ruimte te geven… ademruimte. Kom en adem mee, geef jezelf je hart en je lijf een kado. Neem, indien je dit hebt, een matje en dekentje mee of vraag bij je aanmelding een setje van ons aan. 

Voor meer informatie en aanmelding, mail naar: Info@partnersophetpad.com.

Kosten: 25 euro. Ter plekke te voldoen via een tikkie.

  • Taal: Nederlands
  • Duur: 90 min

 

Over Laura van Dolron

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: 'stand-up philosophy'. Ze wil niet entertainen maar helpen, niet spelen maar helen, niet praten tegen maar mét een publiek. Dit deed ze eerder in Een antwoord op alle vragen en Geen verhaal. In haar nieuwste voorstelling De Uitnodiging gaat ze samen met haar publiek op zoek naar levensveranderende  ervaringen. Wat zijn dat en waar moeten die aan voldoen? 

De Uitnodiging in de pers

‘De Uitnodiging’ is hét romantische toneelstuk van het jaar." ★★★★★ NRC

"Stand-up filosoof Laura van Dolron sleept haar nieuwe geliefde het podium op." Interview in Trouw

 "Eigenlijk is deze vorm van theater niet geschikt voor sterren, hooguit voor hartjes. Vier in dit geval." ★★★★ de Volkskrant

"Haar spel lijkt ongefilterd en blijft zó dichtbij haarzelf dat je het haast geen acteren meer kunt noemen. Tegelijkertijd heeft ze een bewonderenswaardige techniek als het gaat om zintuiglijk spel en ontspannen ademend in het hier en nu blijven."  Theaterkrant, keuze van de criticus

concept tekst Laura van Dolron van en met Laura van Dolron en Mark Kulsdom productie en licht Maartje Simons