© Henk Claassen

Wat als dit alles is?

Elias de Bruyne / Theater Artemis
wo 12 okt ’22 en do 13 okt ’22
Een absurde voorstelling, over een eindeloze fantasie opgeslagen in een ijskast.
wo 12 okt ’22
en
do 13 okt ’22

Tussen een pak vissticks en een halve pot mayonaise liggen drie verdwaalde vogels, een alpenhoorn, decors voor acht verschillende voorstellingen, enkele zo zuiver mogelijk gezongen aria’s en een handjevol teksten. Ze liggen gekoeld door elkaar gestapeld op een temperatuur van 7°C.

Een doek met daarop de tekst: Wat als dit alles is? wacht bibberend in de groentela tot het eindelijk naar buiten mag. Niets is wat het lijkt, of lijkt is niet wat het was.

Een absurde voorstelling, over een eindeloze fantasie opgeslagen in een ijskast.

In de pers

“Zoals de beste clowns weet de Bruyne humor te verbinden met existentiële angst.” Cultureel persbureau

“Een sterk concept, dat uitnodigt tot absurdisme en onbelemmerd associeren.Theaterkrant

Duur: 40 min

Over de maker

Elias De Bruyne (1988) studeerde af aan de Mimeopleiding op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Het werk van Elias gaat vaak over zijn eigen dagelijkse vragen over het leven, de liefde en over de natuur. Hij probeert de natuurlijke buitenwereld het theater in te brengen, om vervolgens naar zijn hand te zetten: eigenzinnig, beeldend en muzikaal. Zo ontstaan fascinerende werelden waarin van alles kan gebeuren. Elias maakte al eerder succesvolle theatersolo’s voor Het Nationale Theater en was te zien in verschillende voorstellingen van Theater Artemis: (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel en Het eind van het begin van het einde. 

concept Elias De Bruyne begeleiding Jetse Batelaan decorontwerp en kostuums Elias De Bruyne techniek/ licht ontwerp Marq Claessens, Marieke Smits geproduceerd door Theater Artemis met steun van PLAN Brabant