Studio Miek Uittenhout

h/AI

De Veenfabriek
za 19 nov ’22 en zo 20 nov ’22
Human versus Artificial Intelligence: filosofisch muziektheater van de toekomst waarin AI zelf meedenkt
za 19 nov ’22
en
zo 20 nov ’22

Wat is een AI (Artificial Intelligence) eigenlijk voor wezen? En wat is een mens? Kan AI hierover met ons meedenken, filosoferen en zelfs kunst maken? In h/AI gaan de Veenfabriek, Orkest De Ereprijs en theatergroep ECHO de uitdaging aan en maken bovenmenselijk muziektheater samen met AI.

Kunstmatige intelligentie is onderdeel geworden van ons menszijn. Het ondersteunt onze denkprocessen, beïnvloedt onze keuzes en neemt steeds meer taken van ons over. Ongemerkt zit AI al in onze apparaten en systemen. Nog even en AI neemt ons hoofd over. Volgens aanhangers belooft dat veel goeds, maar critici wijzen op toekomstige gevaren. Gaat AI ons helpen om boven onszelf uit te stijgen?

h/AI is een bovenmenselijke manifestatie met vier acteurs, een 14-koppig orkest, AI en het publiek. Hoe groot is de invloed van AI op ons spel, onze muziek en wat merkt de toeschouwer hiervan? We maken het mee in h/AI, human versus Artificial Intelligence: filosofisch muziektheater van de toekomst waarin AI zelf meedenkt.

 

In de pers

“Kunstmatige intelligentie moet een herkenbaar gezicht krijgen. En wat kan iets beter een gezicht geven dan kunst?” NRC 

“Stralend middelpunt van het toneel is een prachtige installatie van John van Oostrum” Theaterkrant

“h/AI is ook een lofzang op de ouderwetse analoge mens, zijn scheppingsdrang, zijn geschiedenis en de adem die de muziek maakt." Leidsch Dagblad

"Doe je er goed aan je lot in de handen van AI te leggen?" Interview met John van Oostrum 

tekst A.I, Jibbe Willems, Ninke Overbeek muziek A.I., Lam Lai installatie A.I., John van Oostrum scenografie Noa Helder spel Anna Schoen, Chandana Sarma, Jeroen van Arkel, Monica Hofman orkest De Ereprijs o.l.v. Gregory Charette regie A.I., John van Oostrum techniek Vincent Krouwer productie Caco Verhees geluid Pieter Jongelie campagnebeeld Studio Miek Uittenhout met speciale dank aan Liacs voor het ondersteunen van de AI