Cesuur

Boris de Klerk / Performance opleiding, Toneelacademie Maastricht
wo 22 jun ’22 19:30
Een performance op het grensgebied van geluidskunst,  choreografie en installatiekunst.
wo 22 jun ’22
19:30
  • wo 22 jun ’22
    19:30
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 1

Twee performers (Mitzi Beesemer en Ies Kaczmarek) zoeken de grenzen van hun eigen ontspanning en evenwicht op, onder een loep gehouden door een geluidsinstallatie van verscheidene microfoons die iedere ademhaling, iedere stap en iedere verschuiving uitversterken. Een voorzichtig aftasten van de ruimte verwordt langzaam tot een versmelten met, een afzetten tegen en een afbakenen van de ruimte. 

Door vertraging, versterking en frictie probeert cesuur de ruimte op te meten, te incorporeren en te deconstrueren; de grenzen van de focus en de zintuiglijkheid van zowel het publiek als de performers op te rekken. Cesuur is een zoektocht naar de dunne lijn tussen ontspanning en focus aan de ene kant en agressie en overprikkeling aan de andere kant, die de zwaartekracht als uitgangspunt neemt.

  • Duur: 45 min.
  • Language No Problem
Onderdeel van

Over de maker

Boris de Klerk (Amsterdam, 1998) is performance- en geluidskunstenaar en studeert in 2022 af aan de performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht, waar hij ook gevestigd is. In zijn werk onderzoekt hij de mogelijkheden van de zintuiglijkheid van de ruimte en het moment in relatie tot de performer en het publiek. Een geluid is nooit enkel klank, een beeld is nooit stil en een stilte nooit onzichtbaar. Zijn werk laat zich kenmerken door een ogenschijnlijk nontheatrale transparantie, een chaotische esthetiek en een voortdurend onderzoek naar de omstandigheden waarbinnen een werk wordt gemaakt en getoond. Momenteel is Boris als kunstenaar in verschillende samenstellingen actief. Zo vormt hij, naast zijn solowerk, met Olivier Herter het collectief THANK YOU, maakt hij met Camiel Muiser muziek onder de naam Petersburg en werkt hij als performer en componist bij Corpo Máquina met Guilherme Miotto.