Pieces of NEW STU.F (Double-bill)

Jilviën Oosterwolde en DIE TWEE / Meervaart e.a.
do 19 mei ’22 21:00
Nieuwe lichting makers toont wat hen beweegt.
do 19 mei ’22
21:00
  • do 19 mei ’22
    21:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 1
    Geweest

NEW STU.F is een nieuw ontwikkeltraject voor de 3e- en 4e-jaars studenten van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. De studenten leren onder leiding van George en Eran producties alle ins and outs van het theatervak, zowel voor als achter de schermen. Daarbij werken ze aan een eigen voorstelling waarmee ze als nieuwe lichting spelers en makers tonen wat hen beweegt. 

Voor de hele projectperiode hielden de studenten residentie in Amsterdam Nieuw-West. Afgelopen april presenteerden ze zich in de Meervaart met een zestal gloednieuwe en gloedvolle voorstellingen. Deze voorstellingen worden nu onder begeleiding van de betrokken partners verder ontwikkeld en getoond.

Speciaal voor TOWN TALES selecteerde Meervaart twee van deze stukken. Laat je verrassen en raak geïnspireerd door deze makers. Als je wilt weten wat er speelt bij de huidige generatie, mag je het werk van de makers van NEW STU.F zeker niet missen. NEW STU.F is een samenwerking tussen Meervaart, George en Eran producties, de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, Via Rudolphi, Oerol en Over het IJ. 

JILLA - door Jilviën Oosterwolde

Een voorstelling over volwassen worden en zijn. Over het vormen van een identiteit. Wat als die totaal verschilt van hoe je jezelf herinnert als kind? Zonder filter en vol verwondering? Ben je dan nog steeds jezelf, of ben je een heel ander persoon geworden? Zit het kind er nog en hoe manifesteert die zich in het dagelijks leven?

In JILLA volgen we het innerlijke kind in het hoofd van een volwassene. Theatermaker Jilviën Oosterwolde onderzoekt op de vloer de transformatie van de mens naarmate die ouder wordt. Met haar unieke sound, geïnspireerd door r&b, neemt ze het publiek mee op reis door situaties te schetsen en ervaringen te delen van iemand die met de tijd geïsoleerd is geraakt en het kinderlijke deel is van zichzelf is verloren. Komt het kind er ooit weer uit, of blijft de volwassene haar onder haar grip houden?

ADOLESCENTJE & ADOLESCENTJE  - door DIE TWEE

In deze tragikomische montagevoorstelling kruipt het theaterduo DIE TWEE in de huid van een reeks figuren die op het eerste zicht niks met elkaar te maken lijken te hebben, maar toch tegen hetzelfde aanlopen: ze hadden er meer van verwacht.

Van een baby in de baarmoeder met een reeds-ontwikkelde-burn-out, 
naar een huiskat die op zoek gaat naar zingeving
tussen de gekende vier muren, 
tot een anonieme hulplijn voor mensen met wie het wel goed gaat. 

Op speelse wijze nemen ze het publiek mee in hun absurde, associatieve denkwereld. Theater in haar oervorm, de verbeelding aan de macht! 

Onderdeel van:
TOWN TALES

Over Jilviën Oosterwolde

Jilviën Oosterwolde is actrice, theatermaker en muzikant en zit in haar vierde jaar op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze wist van jongs af aan dat er een actrice in haar schuilde, maar begon toen zij 21 was met haar eerste toneellessen. Toen begon het vuurtje te branden en werd zij vervolgens in 2018 aangenomen op de Amsterdamse Toneelschool. Hier heeft zij naast acteren haar eigen unieke muziekstijl ontwikkeld én is zij begonnen met het maken van fysiek theater. In haar solovoorstelling JILLA behandelt zij thema’s als isolatie en de drang naar verbinding met jezelf en de buitenwereld. 

Over DIE TWEE

Thibaud Dooms (2001, Kortrijk) studeerde af in de richting Woordkunst-drama aan het Leuvense Lemmensinstituut en trok vervolgens naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Hij is actief als (stem)acteur, performer en theatermaker. In het najaar van 2022 zal hij te zien zijn in SKUNK, een film van Koen Mortier, waarin hij hoofdpersonage Liam vertolkt. 

Myrte Siebinga (1998, Haarlem) heeft in 2018 de MBO Theaterschool in Rotterdam succesvol afgerond. Hierna heeft ze een jaar lang het toneelschool traject gevolgd aan de Vooropleiding theater Amsterdam. Momenteel studeert ze aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

spel Jilviën Oosterwolde, Thibaud Dooms, Myrte Siebinga productie Meervaart, George en Eran Producties, de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, Via Rudolphi, Oerol en Over het IJ