De Nacht-Wacht april

Marjolijn van Heemstra
za 23 apr ’22 04:30
Deze maand loopt Marjolijn van Heemstra met jongerenwerker Rosanda Vidović en scholier Somer Schram in het donkere stadsbos van Amsterdam-Noord de zonsopgang tegemoet.
za 23 apr ’22
04:30
  • za 23 apr ’22
    04:30
    Verzamellocatie: Meerpadkerkje, Meerpad 9. Aanvang: 04:30. Er wordt niet gewacht op laatkomers.
    Locatievoorstelling
    Locatie

De Nacht-Wacht trekt maandelijks met steeds nieuwe nachtwachters door de donkerste plekken van de stad. De Nacht-Wacht van april is momenteel uitverkocht, klik hier voor de komende edities. 

Om te merken hoe duisternis voor even het vertrouwde vreemd maakt, het bekende onbekend, om te proberen los te komen van de ingesleten mythes waarnaar we leven. Om waar te nemen hoe zonder zicht de wereld groter wordt, want het licht toont je waar je bent, maar het donker maakt de wereld eindeloos. Om langzaam te lopen, te zwijgen met de bomen, te ritselen met de egels, de nachtvlinders, de vleermuizen. Om meer te zijn dan we in het volle daglicht zijn. Schuifelende passanten in een schimmenwereld. Alle zintuigen op scherp. Ten volle aanwezig in een breekbare wereld.

Deze maand loopt Marjolijn van Heemstra met jongerenwerker Rosanda Vidović en scholier Somer Schram in het donkere stadsbos van Amsterdam-Noord de zonsopgang tegemoet. Een tocht door de duisternis buiten en binnenin ons, begeleid door een vogelconcert en afgesloten met een kampvuur aan het water.

Deze wandeling is in verband met de route alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn. Benodigdheden: wandelschoenen en een lange broek. Zaklampen verboden. 

De Nacht-Wacht is een project van stichting Marjolijn van Heemstra.

Verzamellocatie: Meerpadkerkje, Meerpad 9. Aanvang: 04:30. Er wordt niet gewacht op laatkomers. Duur 90 minuten. Vanaf het eindpunt wandel je in 10 minuten terug naar het startpunt. 

 

Belangrijk: Het is modderig en glibberig, dus trek goede schoenen aan. Daarnaast zijn er op sommige stukken takken/brandnetels, dus ook een lange broek en lange sokken zijn noodzakelijk. Zaklampen zijn verboden.  Vragen? Mail naar nachtwacht@marjolijnvanheemstra.nl.

 

Let op: Nachtwacht vindt plaats in de nacht van vr 22 op za 23 april.

Over Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra is schrijver en theatermaker die in haar werk op een toegankelijke manier onderzoekt hoe we anders kunnen nadenken over onszelf en de wereld. Het komende jaar zal ze zich als theatermaker voornamelijk bezighouden met De Nacht-Wacht, een onderzoek van meerdere jaren naar de waarde van de nacht en het donker in een stad met veel te veel licht. Een project met vele vormen en één missie: ons beeld van de duisternis verbeteren.

concept Marjolijn van Heemstra projectontwikkeling Marjolijn van Heemstra & Najat Kaddour nachtwachters Rosanda Vidović, Somer Schram muziek Roald van Oosten productie stg. Marjolijn van Heemstra: Roxanne Jurriaans marketing Dieke van der Spek & Anne Kuit zakelijke leiding Saskia Heerkens met dank aan Floor Hallema, stg. Beeldenbos Noord en René Rood mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten