Home Body

Ayşe Nur Salli
Sat 1 Jun ’24 16:00
Een performance over haar zoektocht naar een plek die ze thuis kan noemen.
Sat 1 Jun ’24
16:00
  • Sat 1 Jun ’24
    16:00
    Theater van Deyssel
    Lodewijk van Deysselstraat 91, 1064 HM Amsterdam

‘Mijn lichaam is thuis. 
In mijn beweging voel ik mij thuis. 
Hoe kan ik me verwijderd voelen van hetgeen dat zo’n groot onderdeel van mij is. In mijn genen zit?’ 

Tijdens haar residentie in Theater van Deyssel probeert choreografe en performer Ayşe Nur Salli de weg terug te vinden naar thuis. Een reis die ze samen met muzikant Kamil Aydin aangaat. Via zijn livemuziek onderzoekt ze hoe het voelt om thuis te komen en de invloed die haar Turkse achtergrond op haar persoonlijke leven en kunstenaarschap heeft.   

Over de maker Ayşe Nur

Ayşe Nur studeerde af aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Sindsdien is ze actief als danser/performer, choreograaf/danstheatermaker en docent bij onder meer Internationaal Theater Amsterdam en PACT+. In haar werk is de basis altijd dans en beweging. Ze laat zich inspireren door allerhande lichaamstalen, ze zorgt ervoor dat die in haar creatie samenkomen. De verbinding, het samen bewegen en ademen staan centraal in elk werk. Naast haar liefde voor dans zoekt ze samensmeltingen met andere disciplines, zoals spoken word, tekst en muziek, en creëert ze interdisciplinair werk.

Over de maker Kamil

Kamil Aydin is een muzikant gespecialiseerd in dromerige improvisatie. Hij speelt voornamelijk gitaar maar produceert ook zijn eigen songs waarin hij ook zingt. Het belangrijkste voor hem is om een atmosfeer te creëren met geluid waarin iedereen zich ontspannen voelt en de buitenwereld even vergeet.

Reserveren

Dit programma is gratis te bezoeken.
Reserveer door te mailen naar: tvd@frascatitheater.nl 

Duur: 45 min