Under Construction: Voor Sletten die zijn verkracht

Frascati Producties presenteert: Toni Blackwell
Thu 18 May ’23 and Fri 19 May ’23
Hoe gaat de samenleving om met seksuele vrijheid, ontwikkeling en geweld?
Thu 18 May ’23
and
Fri 19 May ’23

Een interactieve, multidisciplinaire voorstelling vol dialoog, dans, beweging, spoken word, zang en muziek, die gaat over hoe de samenleving omgaat met seksuele vrijheid, ontwikkeling en geweld.

Als we samenkomen en onze stem laten horen, zullen we in staat zijn taboes te doorbreken en de norm te bevragen. Er is hoop voor de toekomst als we in opstand komen tegen de mensen en als we het systeem en de status quo - desnoods met geweld - omver werpen.

Startend vanuit haar persoonlijke verhaal, werkt Toni Blackwell met een mix van getrainde en ongetrainde spelers. Rauw en in your face, maar ook een harde zoektocht naar zachtheid. 

Kanttekening
De onderwerpen en teksten in de voorstelling zijn tot stand gekomen in samenwerking met de verhalen, gesprekken en materiaal van en met de spelers. 

Trigger warning
Deze interactieve voorstelling bevat content omtrent seksueel (verbaal)geweld, slut shaming en seksisme. Als er tijdens de voorstelling gevoelens en herinneringen bij je omhoog komen en je de zaal liever wilt verlaten, dan is dat mogelijk. 

Nagesprek
Op donderdag 18 mei gaat Toni Blackwell direct na de voorstelling in gesprek met Priscilla Vaudelle (LostProject) over makersschap en het proces rondom Voor Sletten die zijn verkracht.

Under Construction

Frascati presenteert een nieuw programma waarin jonge makers bestaand werk uitdiepen of in een korte periode nieuw werk maken. Het betreft hier makers die nieuwe vormen onderzoeken, hun werk is persoonlijk en verhoudt zich tot grootstedelijke thema’s en vragen. Zij krijgen onder de vleugels van Frascati Producties de ruimte om te experimenteren en te ontwikkelen. 

Met in mei 2023 Toni Blackwell, Erwin Kiene en Houda Bibouda.

concept, tekst & regie Toni Blackwell regieassistent Lisa Carreno scenografie & lichtontwerp Lieve van Engelenburg muzikale leiding Jesse Stenzler composities Jesse Stenzler en Mei -Yi Lee tekst & spel Nadia Idder, Martijn Looper, Dyonne Zwart, Justin Kuijper, Piet Mars, Jesse Molenaar, Shanti Monkou, Petra van de Kaaden en Priscilla ter Voert met dank aan Nigel Appelboom, Senami Awunou, Janneke Defesche, Pick Up Club, Thomas Leijen, Podium Mozaiek, Productie huis Nowhere, Me too Coaching HKU en Stichting Janivo

Over Toni Blackwell

Toni Blackwell studeerde in 2021 af aan de opleiding Theaterdocent in Amsterdam. Haar werk gaat over maatschappelijke thema’s die haar persoonlijk bezighouden en is provocerend- educatief. Vertrekkende vanuit haar eigen ervaring, verbindt zij zich aan haar spelers. Zij geeft hun ruimte om vanuit hun eigen visie materiaal te creëren. Toni geeft op verschillende plekken les en was regie-assistent bij het bejubelde stuk The Story of Travis. Voor het concept van de voorstelling Voor Sletten die zijn verkracht won Toni De Troffel, de jaarlijkse stimuleringsprijs van Festival Cement.