© Anouk van Kalmthout

De Uitnodiging

Laura van Dolron
Tue 29 Nov ’22 - Sat 3 Dec ’22
Een feel-good voorstelling over liefde na scheiding.
Tue 29 Nov ’22
-
Sat 3 Dec ’22

In 2021 maakte Laura van Dolron Geen verhaal, over de scheiding. 
In 2022 maakt Laura van Dolron De Uitnodiging, een ode aan haar nieuwe liefde. 

Laura schreef een ode aan Mark. Aan liefde na scheiding. Over je hart openen. Nog een keer. En nu echt helemaal. Een ode aan haar geliefde en alle mensen die ondanks bindings- en verlatingsangst de sprong weer wagen. De Uitnodiging: een feel good voorstelling voor getekende mensen.

Elk moment in je leven is een uitnodiging om de liefde opnieuw toe te laten. Om te spreken of te zwijgen, te troosten of te breken, een hand vast te pakken of in het licht te stappen. Luister naar je leven en neem De Uitnodiging aan. 

Zoals bij elk van haar voorstellingen gebruikt Laura zichzelf ook voor deze voorstelling als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. Grote vragen maakt ze klein door ze op zichzelf te betrekken en het meest persoonlijke wordt universeel door de poëtische, herkenbare manier waarop zij het beschrijft.  

  • Première: do 1 dec 20:30
  • Taal: Nederlands
  • Duur: 90 min

Over Laura van Dolron

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: 'stand-up philosophy'. Ze wil niet entertainen maar helpen, niet spelen maar helen, niet praten tegen maar mét een publiek. Did deed ze eerder in Een antwoord op alle vragen en Geen verhaal. In haar nieuwste voorstelling De Uitnodiging gaat ze samen met haar publiek op zoek naar levensveranderende  ervaringen. Wat zijn dat en waar moeten die aan voldoen? 

De Uitnodiging in de pers

"Stand-up filosoof Laura van Dolron sleept haar nieuwe geliefde het podium op." Interview in Trouw

Geen verhaal in de pers

"Van een intimiteit die je soms de adem beneemt" ★★★★ de Volkskrant

"één van de grootste verhalenvertellers op de Nederlandse podia"  ★★★★ NRC

concept tekst Laura van Dolron van en met Laura van Dolron en Mark Kulsdom productie en licht Maartje Simons