© Johanna alm

Iggy Malmborg (SE)

Maker

Met minimalistische strategieën werpt theatermaker Iggy Malmborg (Malmö. Zweden) zijn licht op de politiek van het theater en legt deze uit als een hiërarchische machine met (onbewuste) patronen van inclusie en uitsluiting. 

Biografie

Iggy Malmborg is een theatermaker en acteur uit Malmö, Zweden. Hoewel getraind in traditioneel acteren aan de Theateracademie van Malmö, slaat hij in zijn werk bruggen tussen een breed scala aan esthetiek en stijlen, zowel solo als in samenwerkingsverband.  
Zijn belangrijkste artistieke interesse is het gebruik van de performance als model waarop het discours van het stuk direct kan worden toegepast. Met minimalistische strategieën werpt hij zijn licht op de politiek van het theater en legt deze uit als een hiërarchische machine met (onbewuste) patronen van inclusie en uitsluiting. In de loop der jaren kreeg Iggy's werk internationale erkenning en oogstte hij lof voor hoe hij vol humor en warmte heel concreet een complex intellectueel discours presenteert.

In de pers

"Once again Iggy Malmborg has managed to make a theatre piece that with minimal expressions produce maximal of impressions and content."
Norsk shakespearetidskrift over Iris, Pupil, Retina, etc.

Producties