Bas de Brouwer

Hannah de Meyer

Hannah De Meyer (1988) studeerde zomer 2015 af aan de Performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met Solace, dat te zien was in ons programma Retourtje Maastricht. Ze won er de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs 2015 voor. Direct daarna werkte ze i.h.k.v. Frascati Issues Changing Places samen met co-creatoren Amsterdams Hospice Veerhuis en Uitvaartmuseum Tot Zover aan Memo I, over de dood. De Frascati-productie ÜBERDRAMATIK is hier een voortzetting van. Voor deze voorstelling werkt Hannah samen met Jesse Vandamme, derdejaars Performen aan de Toneelacademie Maastricht.

Hannah De Meyer creëerde in april 2017 met Levitations (coproductie Frascati Producties en Toneelhuis / P.U.L.S.) een poëtisch universum waarin hoop en wanhoop, zijn en niet-zijn, seksualiteit, liefde en dood nooit ver van elkaar verwijderd zijn. Levitations is een restruimte, een gat in de tijd waar niks gebeurt. En tegelijkertijd alles. Begin 2019 presenteerde zij New Skin (coproductie Frascati Producties en Toneelhuis), een voorstelling over de verontwaardiging, de vastberadenheid, de energie en de liefde van een nieuwe generatie activisten. Vanaf seizoen 2019/2020 gaan Hannah de Meyer verder als vaste maker bij Toneelhuis.

Bart Meuleman maakte een portret van Hanna de Meyer, lees het hier. 

Producties

  • Memo I ( Frascati Issues & Changing Places samen met co-creatoren Amsterdams Hospice Veerhuis & Uitvaartmuseum Tot Zover, 2015)
  • ÜBERDRAMATIK (Frascati Producties, 2015)
  • Levitations (coproductie Frascati Producties en Toneelhuis / P.U.L.S., 2017)
  • New Skin (coproductie Frascati Producties en Toneelhuis, 2019)