The Artists Are Present 2023

De nieuwe generatie kunstenaars presenteert zich aan het publiek én deelt met elkaar de vloer.

The Artists Are Present is het festival van ICK Dans Amsterdam/Artist Space waarin de nieuwe generatie kunstenaars zich presenteert aan het publiek én met elkaar de vloer deelt. Na de eerste succesvolle editie afgelopen najaar in Nieuw-West, vindt het festival nu voor het eerst plaats in Frascati.

 

Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 december nemen de jonge dans- en performancemakers je mee op een spannende ontdekkingsreis in een dynamisch programma aan voorstellingen, installaties, onverwachte pop-up presentaties en gesprekken. 

De donkere dagen van december worden verlicht door de bruisende verbeelding van de dans: fluïde identiteiten, rebelse lichamen, artificiële realiteiten, collectieve groove en overgave. Elke avond van het driedaagse festival is geprogrammeerd op deze gedeelde thema’s die de makers van deze tijd bezighouden. Het is een uitnodiging tot gesprek tussen voorstellingen, kunstenaars en publiek. Verspreid door de zalen van Frascati presenteert The Artists Are Present een energiek programma van edgy, poëtische en tegendraadse makers, zowel uit Nederland als het buitenland. Elke avond is een nieuw avontuur met een ander programma.

De nieuwe makers en collectieven die je tijdens The Artists are Present gaat ontdekken zijn: Nicola Galli, TREVOGA Collective, Robin Nimanong, Andreas Hannes, Ainhoa Hernandez Escudero, Merel Severs & Milou van Duijnhoven, Roshanak Morrowatian, Christian Guerematchi en Collectief MAMM. Daarnaast is er ook een lecture-talk van Bogomir Doringer.

Programma The Artists Are Present