Martijn de Vos

Randa Peters

De dialogen van schrijfer Randa Peters (1992) zijn rijk, vol verwondering en lichte spot over de voortploeterende medemens.

Peters studeerde één jaar Writing for Performance aan de HKU, maar maakte in 2013 de overstap naar de scenario-opleiding van de Filmacademie. Daar studeerde ze in 2017 af met Bloed Kruipt (2017). Bloed Kruipt ontving de wildcard van het Filmfonds en werd namens de Filmacademie ingezonden voor de studentenoscars. Na haar afstuderen schreef ze onder andere de korte film Bladgoud (2018) en won de 3LAB serie contest met de oa door haar geschreven aflevering Bad Influencer. Nu werkt ze aan haar eerste speelfilm, Een beetje lang en soms gelukkig, over mislukte liefdes.

Randa Peters schreef de toneeltekst Baby hit me one more time (2021), het is de 2e tekst die ze onder de vleugels van Frascati Producties schreef (na Eenzame meisjes of een van de 12 andere titels die ons een idee geven over het leven en de liefde 2019). Wegens Corona is het niet gelukt deze tekst een podium te geven. Wel kreeg via Radio Futura Leest Voor de tekst Samenkomst in positieve sfeer  (2021) een podium: #1 Samenkomst in positieve sfeer - Randa Peters & Lilou Dekker on Vimeo

Bij Frascati Producties (i.s.m. ITA) schreef Peters haar eerste theatertekst. Twee mannen spreken uitvoerig over de liefde, maar lijken toch niet dichterbij te kunnen komen dan wat rafelige randen om het echte leven heen. De tekst werd geënsceneerd i.h.k.v. Fraslab in maart 2019 in regie van Silke van Kamp.

Samen met ITA zette Frascati Producties een samenwerking op touw voor jonge schrijvers. Frascati nam tot nu toe schrijvers onder de hoede als: Bart van den Donker, Esther Duysker, Sytske van Koeveringe, Vera Morina, Randa Peters en Tjeerd Posthuma. Bij ITA werkten Michaël Bijnens en Jibbe Willems. Ten minste eenmaal per jaar wordt gezamenlijk een masterclass van een internationaal gerenommeerde toneelschrijver georganiseerd. Tot nu toe werden in Frascati al meerdere openbare lezingen gehouden waarbij het werk van de schrijvers in dit traject wordt gepresenteerd.