© Eva Roefs

Mallika Taneja

Maker

Mallika Taneja onderzoekt vragen over gender, solidariteit, rust en herinnering. Haar voorstellingen dagen het publiek uit, werpen ongemakkelijke vragen op en slaan een deuk in populaire, verharde opvattingen. 

Biografie

Mallika Taneja woont en werkt vanuit New Delhi, India. Door middel van performances, installaties en curatorschap onderzoekt ze vragen over gender, solidariteit, rust en herinnering. Ze is geïnteresseerd in het verkennen van de politieke mogelijkheden van een performatief ensemble en de rol die liederen spelen bij het achterlaten en verzamelen van sporen van mensen, plaatsen en dingen. Haar voorstellingen dagen het publiek uit, werpen ongemakkelijke vragen op en slaan een deuk in populaire, verharde opvattingen. Be Careful had in 2021 haar Nederlandse première in het kader van Frascati International. 

Mallika is oprichter van kunstinitiatief Lost & Found, dat kunst naar verschillende buurten van Delhi brengt. Sinds 2021 is ze ook verbonden aan Laguna Collective, een Nederlands initiatief waarbinnen internationale experts kennis en vaardigheden op het gebied van humanitaire psychosociale hulpverlening ontwikkelen en overdragen. 

In de pers

Producties