© Lucy de Nooij

Positief advies van de Raad voor Cultuur

Vanaf dinsdag 9 juli t/m maandag 2 september is onze kassa gesloten. We zijn dan ook telefonisch niet bereikbaar. Je kan natuurlijk wel kaarten bestellen via onze website.  
 
Vanaf dinsdag 3 september zijn we weer telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. De kassabalie gaat open op donderdagavond 5 september om 19:00 uur. Daarna zijn de reguliere openingstijden weer geldig.  
 
Vanaf vrijdag 6 september starten we het seizoen met het Nederlands Theater Festival in Frascati. Te zien zijn: 
 
We're all alone in this together van Kim Karssen / Frascati Producties, een beeldende en muzikale voorstelling over daten en sociaal wenselijk gedrag. Samen met medespeler Elias De Bruyne neemt Kim Karssen je mee in een explosie van fantasie die werkelijkheid lijkt, maar waarvan je gaandeweg hoopt dat het toch fantasie is. Met vijf sterren in de NRC, vier sterren in de Volkskrant en een BNG nominatie op toont Kim de beste voorstelling van het afgelopen seizoen, verkozen door de Volkskrant.  
 
Daarnaast speelt SPAfrica van Julian Hetzel en Ntando Cele op 8 en 9 september.  Een performance over empathie en extractivisme. Het project onderzoekt hoe kapitalisme verbonden is met racisme. Julian Hetzel en Ntando Cele bundelen hun krachten om de grenzen van empathie te verkennen – het vermogen om je in te leven in wat een ander voelt en ervaart. Wat als empathie de bestaande machtsstructuren niet opheft of verandert, maar juist bestaande privileges versterkt? SPAfrica legt de problematische werking en het verborgen racisme van empathie bloot. 
 
De week van het Nederlandse Theater Festival besluiten we met HUNTER van Courtney May Robertson op dinsdag 11 en woensdag 12 september. Het publiek wordt uitgenodigd om een ruimte te betreden waarin de grens tussen afstoting en aantrekkingskracht verdwijnt. Geïnspireerd door horror, BDSM en melodrama schetst Courtney May Robertson een wereld waar lichamelijke autonomie en empowerment gesymboliseerd worden door het groteske, seksuele perversie en overdaad. 
 
 
We wensen je een hele fijne zomer en ontvangen je graag weer vanaf september in ons huis!