Marjolein van Heemstra

Biografie

Marjolijn van Heemstra (Rotterdam, 1981) studeerde godsdienstwetenschappen, is freelane journalist (o.a. Trouw, NRC en Vrij Nederland) theatermaakster en schrijfster. Bij Frascati Producties maakte ze sinds 2005 verschillende voorstellingen waaronder Het Meer (i.s.m. Keez Duyves, 2008/ hernomen als Bellevue lunchpauzevoorstelling), Het Dierenrijk een show (i.s.m. Jochem Stavenuiter, 2009) en Tegen de Tijd (i.s.m. Hannah van Wieringen, 2010). Met muzikant Roald van Oosten (bekend van Gost Trucker) maakte en speelde Marjolijn van Heemstra Ondervlakte (coproductie met Over het IJ Festival, 2009). In 2010 verscheen bij Thomas Rap/De Bezige Bij een bundel gedichten van haar hand. In september 2012 verscheen haar debuutroman De Laatste Aedema bij de Bezige Bij. In 2013 maakte ze met Sadettin Kirmiziyüz het eerste deel van de Hollandse Luchten trilogie: Jeremia.Vanaf 2013 is Marjolijn aangetrokken als nieuw regietalent bij het Ro theater.

Trilogie

Het eigenzinnige drieluik over verbondenheid werd gemaakt bij Frascati Producties: na het succes van Family ’81 (2011) en Mahabharata (2012) werd Garry Davis (2013) een coproductie met het Ro Theater. waar Marjolijn van Heemstra vanaf 2013 is aangetrokken als nieuw regietalent.
Centraal in Van Heemstra’s werk staat niet het individu, maar de mens als onderdeel van een grotere wereld. Theater dat je ogen opent en je hart versterkt.

Lees hier meer over Marjolijn.