Elliot Dehaspe

Francesca Lazzeri nieuwe dramaturg Frascati Producties

Per 1 september gaat Francesca Lazzeri bij ons aan de slag als de nieuwe dramaturg van Frascati Producties. Francesca is geen onbekende van ons huis. De eerste jaren na het afstuderen aan de Mimeopleiding in 2016 was ze als maker verbonden aan Frascati Producties. Sindsdien heeft ze zich ontwikkeld tot een spraakmakende performancemaker die haar werk (o.m. als lid van het collectief Wild Vlees) o.a. ontwikkelde bij Frascati Producties, Boukje Schweigman, Plan Brabant en Workspacebrussels. Naast haar werk als kunstenaar was ze de afgelopen jaren ook actief als dramaturg, begeleider, yogaleraar en als docent aan zowel de regieopleiding als de mimeopleiding in Amsterdam.

Ook is Francesca Lazzeri genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2022, de prijs voor een bijdrage aan de kwaliteit en diversiteit van de podiumkunsten.

“Francesca Lazzeri is genomineerd omdat zich achter haar fysieke, schijnbaar eenvoudige voorstellingen een wereld opent aan persoonlijke associaties en soms uitgesproken politieke connotaties. Ze heeft het vermogen redelijk abstract materiaal een emotionele lading te geven. De helderheid van haar werk is een unicum in het hedendaagse bewegingstheater. Haar rechtlijnigheid en vasthoudendheid staan niet in de weg dat ze het contact met haar publiek zoekt door haar voorstellingen buiten de conventionele theateropstelling te presenteren.” - Adviescommissie Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2022

Wij kijken uit naar Francesca's komst en de invulling van haar rol in ons makershuis!