© Lisa Schamlé

Marijn Brussaard

Multidisciplinair kunstenaar Marijn Brussaard (Nederland, 1993) werkt met performance, (video-) installatiekunst, muziek en sound design. Hij studeerde in 2014 af als performer en maker aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Brussaard is conceptueel en muzikaal gedreven. Hij onderzoekt - en reflecteert op - het theatrale van hedendaagse fenomenen, waarbij hij spanning vindt in de paradoxen binnenin de onderwerpen die hij onderzoekt. Zijn werk kan worden omschreven als vormexperiment en is vaak poëtisch, humoristisch of absurd van aard. Het contrast tussen het reële en het synthetische of hyperreële is een terugkerend thema.

Bij Frascati maakte Marijn Brussaard verschillende producties, waaronder Variety Show (2015); een solo die hij ontwikkelde tijdens Fraslab en later verder uitwerkte met Elias de Bruyne. Ook maakte hij bij Frascati zijn performance Forever Young (2015) en audiovisuele beleving Blue (2017).

 

In de pers

"In een hypnotiserende samensmelting van techno, motion capture en digitale avatars schetst hij een wereld waarin het verlangen naar echtheid steeds utopischer lijkt te worden."

★★★★ - Theaterkrant over Blue