Bas de Brouwer

Marijn Brussaard

Biografie

Marijn Brussaard (Nederland, 1993) weet zijn publiek uit te dagen en te tergen, maar tegelijkertijd ook voor zich in te nemen. Zijn muzikale mime-performances tonen een bijna universeel ‘lijdend lichaam’ in een moderne samenleving.

Marijn volgde de vooropleiding van de Nationale Balletacademie en studeerde vervolgens in 2014 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Theaterschool met de solovoorstelling Rhythm of the Night. Op het ITS Festival won hij er de prijs Het Debuut mee: een bescheiden tournee door Nederland. Na deze afstudeersolo nodigde Frascati Producties Marijn uit voor Fraslab (voorjaar 2015); het format waarbij we aanstormend talent in de etalage zetten. Marijn maakte de solo Variety Show. Het werd een medley van 40 minuten waarbij hij de gehele popgeschiedenis aan flarden zong. Zomer 2015 werkt Marijn deze Fraslab-solo samen met Elias de Bruyne verder uit voor de zomerparade.

Als performer speelde Marijn Brussaard in het najaar van 2014 in de jeugdvoorstelling De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen van Jetse Batelaan en was hij te zien in de voorstelling Made in Here van Davy Pieters. Verder maakt hij elektronische, avant-gardistische muziek als onderdeel van muziekformatie Know V.A..

Zijn Frascati Productie Forever Young (nov 2015) werd geselecteerd voor Circuit X, onderdeel van het Vlaams Theaterfestival, en is daarom in seizoen 2016-2017 in diverse theaters door Nederland en Vlaanderen te zien. In februari 2017 kwam Blue uit bij Frascati Producties waarin Marijn een audiovisuele beleving bouwde. Een beeldconcert over de toekomst, digitalisering en natuur. 'Brussaard is het volgen waard.' - Volkskrant