Julian Maiwald

Nagesprek Asefeh Eskandari & expositie over demonstraties Iran

Van do 15 t/m za 17 dec neemt theatermaker Nastaran Razawi Khorasani je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Aansluitend wordt er op do 15 dec een nagesprek georganiseerd met Asefeh Eskandari van actiegroep Woman, Life, Freedom. 


De bijzondere voorstelling van Nastaran, welke eerder al werd bekroond met de BNG Bank Theaterprijs 2021, is een beeldende solo vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van twee kinderen in de oeroude Perzische taal wordt er een portret gecreëerd van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft.

''Ik ben me bewust van mijn privileges en voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.” - Nastaran Razawi Khorasani

Nagesprek Asefeh Eskandari 

Aansluitend aan de voorstelling wordt er op donderdag 15 december een nagesprek geleid door Asefeh Eskandari. Asefeh is actief in de actiegroep Woman, Life, Freedom, The Netherlands. Sinds de demonstraties en onrusten begonnen op 19 september 2022 voelen de leden van deze groep zich genoodzaakt ook in Nederland hun stem te laten horen. Deze groep creëert bewustzijn middels demonstraties, achtergrondartikelen, nemen deel aan talkshows en gaan in gesprek met de politiek.

Asefeh vertelt meer over de onrusten in Iran en wat er voor de demonstranten op het spel staat. Ook wil zij in gesprek gaan en beantwoordt zij vragen van het publiek. Naast het nagesprek is er een foto-expositie.

  • di 29 mrt ’22
   21:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 2
  • wo 30 mrt ’22
   21:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 2
  • do 31 mrt ’22
   21:00
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 2
  • do 15 dec ’22
   20:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1
  • vr 16 dec ’22
   20:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1
  • za 17 dec ’22
   20:30
   Frascati, Amsterdam
   Frascati 1