Eva Roefs

Stephen Liebman

Regisseur Stephen Liebman vindt in zijn werk een heel eigen mix van teksttoneel en fysiek theater; een midden tussen verhaal en theatrale abstractie. Terugkerend thema is daarbij de verhouding tussen taal en macht.

Liebman rondde in 2018 de regieopleiding aan de Academie voor Theater en Dans af met twee eigen bewerkingen: Het Proces (naar Kafka) en Fuckboy, je maintiendrai (naar Choderlos de Laclos en Müller). Tijdens zijn studie liep hij stage bij Guy Cassiers en recent regisseerde hij een zeer vrije bewerking van Sartre’s Huis Clos op locatie in een weiland met tweede- en derdejaars studenten van Artez Toneelschool.

Sinds seizoen 2018-2019 werkt hij onder de vleugels van Frascati Producties. In het najaar van 2018 toonde hij in het kader van Fraslab Kasper (gebaseerd op verschillende naslagwerken, de teksten van Kasper Hauser en het stuk dat Handke over hem schreef in 1967). In 2019 maakte hij opnieuw een eigen bewerking van een klassieker; Enter Medea (Frascati Producties) naar Euripides, Seneca, Anouilh en Müller. Hufterproof, part 1 is zijn derde productie bij Frascati Producties.

Pers

"Een spannende update van een klassiek verhaal, dat vooral indruk maakt vanwege de scherpe spelregie."

Theaterkrant over Fuckboy