© Nine Islands

SOLO#1

Amber Docters van Leeuwen in regie van Jochem Stavenuiter
vr 2 dec ’22 en za 3 dec ’22
Een hoopvolle muzikale performance over existentiële leegte.
vr 2 dec ’22
en
za 3 dec ’22

Hoe kun je iemand missen die je niet kent? In deze eerste solovoorstelling roept cellist Amber Docters van Leeuwen het beeld op van haar adoptie uit het Zuid-Koreaanse Seoul. Met tekst, beeld en zelf gecomponeerde, live uitgevoerde cello- en elektronische muziek neemt ze je mee op haar allereerste reis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag. 

SOLO#1 is een vernieuwende vorm van muziektheater op de grens van concert, performance en beeldend theater. Het spannende resultaat is een bijna vloeibaar en continu veranderend klanklandschap dat op intieme wijze toegang geeft tot haar innerlijke wereld. Een muzikale trip door een wereld zonder begin waar vele vragen onbeantwoord blijven. 

Ambers individuele adoptieverhaal is in de voorstelling het uitgangspunt voor een vertelling met een universelere betekenis. Centraal staat het absurdistische levensgevoel en de existentiële vragen die een vroege adoptie met zich meebrengt. 

Over Amber Docters van Leeuwen

De Nederlandse cellist Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater.  Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. 

Van 2007 tot 2014 woonde ze in New York, waar ze tijdens en na haar studie muziek heeft  geschreven en uitgevoerd voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue. Deze zijn stukken werden onder andere uitgevoerd in het historische Cherry Lane Theater in New York. In 2015 werkte ze mee aan Ola Mafaalani’s Borgen bij het Noord Nederlands toneel, in 2017 stond ze op de Parade met Laika into Orbit en in 2018 speelde ze in de voorstelling Frou Frou van Mimetheatergroep Bambie. 

Amber heeft een platform opgezet waarin ze solo optreedt met haar eigen muziek voor cello, stem en elektronica. Ze geeft uitvoeringen op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, Eye en Museum M.

concept, spel, muziek en tekst Amber Docters van Leeuwen dramaturgie Marijn van der Jagt eindregie Jochem Stavenuiter decor (de bol) Cocky Eek licht en video Karl Klomp kostuum Johanna Trudzinski technisch producent Manuel Boutreur productie Lena Meijer campagnebeeld Nine Islands zakelijke leiding Harm Witteveen marketing Andrea Lentink