Stadslab #3

Zola Can / Fatima Elatik & Hassnae Bouazza / Frascati Producties i.s.m Rochdale
do 10 okt ’19 en vr 11 okt ’19
Op zoek naar onvertelde verhalen van de eerste generatie Marokkaanse Nederlandse vrouwen.
do 10 okt ’19
en
vr 11 okt ’19

In het kader van de programmalijn De (on)vertelde stad vroeg Frascati een aantal Amsterdammers op zoek te gaan naar de onbekende verhalen van de stad. Op locatie en bottum up onderzochten zij als ‘theatraal journalisten’ de onvertelde verhalen en dilemma’s van uiteenlopende gemeenschappen in Amsterdam. Het resultaat presenteren zij nu in Stadslab #3 als voorstel tot een voorstelling.

Voor deze derde editie van Stadslab gaan Fatima Elatik en Hassnae Bouazza op zoek naar onvertelde verhalen van de eerste generatie Marokkaanse Nederlandse vrouwen die vanaf begin jaren ‘70 naar Nederland zijn gekomen om een leven op te bouwen. In de traditie van oral history krijgen we een eerste levensverhaal te horen.

Journalist Zola Can doet een onderzoek naar de bewoners van Poelenburg in Zaandam, de wijk die landelijk bekend werd door de ‘treitervlogger’ en de daaropvolgende aandacht in de media. Maar wie woont er eigenlijk in deze zogenoemde probleemwijk en wat zijn de verhalen achter de voordeuren? Woningcorporatie Rochdale maakte dat onderzoek mede mogelijk.
 
Tijdens de work-in-progress presentaties wordt de allereerste vertaling naar de theatervloer gemaakt door Ada Ozdogan.

Credits

idee & tekst Zola Can, Hassnae Bouazza, Fatima Elatik regie Ada Ozdogan spel Alkan Çöklü, Khadija El Kharraz Alami, Eva Zwart fotografie / beeld Othmane Ait Hassou, Mounir Dadi & Zara Toksöz