Let there be light

Let there be light - DEGASTEN / Frascati Producties i.s.m. ARQ
wo 8 mei ’19 - za 11 mei ’19
Naast Bed, Bad & Brood is er nood aan een vierde B: Barmhartigheid.
wo 8 mei ’19
-
za 11 mei ’19

Na To be or not to be. We will be en My Name before Naomi maakt DEGASTEN in het kader van Frascati Issues: To Heal een nieuwe voorstelling met een nieuwe groep patiënten verbonden aan ARQ Psychotrauma Groep.

Let there be light is een oefening in compassie. Want naast Bed, Bad & Brood is er nood aan een vierde B: Barmhartigheid. De spelers vertellen een verhaal over alles wat hun handen hebben meegemaakt, met zang, dans en muziek.

De voorstelling beweegt zich vanuit het donker naar het licht en geeft samen met het publiek uitdrukking aan de ongrijpbare aspecten van het leven die niet gemakkelijk in logische, rationele taal zijn te vatten.

The Refugee Academy

Op 11 mei 2019 organiseren Frascati Producties, Arq Psychotrauma Expert Groep en VU samen een editie van The Refugee Academy: een symposium over de betekenis van verhalen in sociale wetenschappen, psychologie en -therapie, theater en het dagelijks leven. Onderzoekers, professionals, patiënten en theatermakers, mét en zonder vluchtelingenachtergrond, gaan met elkaar in gesprek.

Dit programma maakt deel uit van Frascati Issues: TO HEAL.

In de pers

"Getraumatiseerde vluchtelingen verwerken hun angsten op het toneel." Lees hier de voorbeschouwing in de Volkskrant.

Reflectie Chris Keulemans

Lees hier het artikel dat Chris Keulemans schreef "Over de noodzaak van het vertellen van verhalen" n.a.v. Let there be light. 

regie Elike Roovers & Rutger Esajas spel patiënten van Arq Psychotrauma Expert Groep / Equator Foundation, spelers van DEGASTEN tekst Eva de Wit lichtontwerp Krzystof Burdy productie Frascati Producties i.s.m. DEGASTEN en Arq Psychotrauma Expert Groep set design Mirko Lazovic video design Maia Sorensen muzikant Fanti O’Bryan met dank aan Jetske van Heemstra, Louke Brands, Iris Bosscher & Pim Scholte