© Olivier Kriek

Double bill: NUL NUT / ONDIER - THE BUG

Mara Linde Tieleman & Mimi Wiggers / Sytze Bouma & Sofia Norman (ArtEZ Arnhem)
di 18 jun ’24 20:00
In deze double bill wordt het keurslijf vaarwel gezegd en passeert een parade van eenzame figuren.
di 18 jun ’24
20:00
  • di 18 jun ’24
    20:00
    Frascati, Amsterdam
    Frascati 2

Een double bill waarin twee voorstellingen te zien zijn van jonge makers: Mara Linde Tieleman, Mimi Wiggers, Sytze Bouma en Sofia Norman. Allen studeren ze dit jaar af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. 

NUL NUT - Mara Linde Tieleman & Mimi Wiggers

‘Wie zou ik zijn als ik zou stoppen met mezelf aanpassen?’ Dat vraagt de vrouw uit NUL NUT zich af. Ze is moe. Moe van druk, van verwachting, van de meningen van anderen en het beeld wat zij van zichzelf moet zijn. Wanneer ze alles loslaat waar ze moe van wordt, wordt er een kracht in haar ontketent. Een drang om precies te gaan leven hoe zij dat wil. Ze vliegt niet uit de bocht maar besluit zelf door de vangrails heen te rijden. Zie hoe zij zich vrijer voelt dan ooit tevoren. Omarm haar, houd van haar, zo hard dat ze helemaal zichzelf kan zijn voor de rest van haar leven. 

ONDIER - THE BUG - Sofia Norman & Sytze Bouma

Stel je een kamer in de schemer voor; een laaghangende nevel bedekt de vloer. Een lichaam verschijnt uit het donker, stapt in het licht: het kent geen verleden, geen toekomst. Het begint te Jitterbuggen. Maar nog voor je het kan vatten, slurpt het duister het weer op. In ONDIER - THE BUG passeert een parade van eenzame figuren de revue, op een eindeloze zoektocht naar zelfexpressie. Acteur en danser betreden een interdisciplinaire wachtruimte, ergens tussen taal en beweging, waar vanuit een duistere bron onderdrukte zielen opwellen die langzaam zwalken tussen glamour en aftakeling, razernij en stilte, tussen glitters en bloed. Een oneindig, treurig feestje, waar je toch blijft hangen, ook al is de sfeer allang in die uit een David Lynch film veranderd.

Credits

NUL NUT

spel Mara Linde tekst Mimi Wiggers, Mara Linde dramaturgie Mimi Wiggers eindregie Anna Schoen dansers Evy van Elzelingen, Jahliyah Kolf, Marlot Miesen, Ece Gamze Çokluk 

ONDIER - THE BUG

concept, spel, performance Sofia Norman, Sytze Bouma eindregie Lara van Hoof sound design Felix Draisma poster picture Olivier Kriek special thanks to Espen Hjort, Felix Schellekens, Zephyr Brüggen

Over de makers 

Maria Linde Tieleman (2001) studeert met de voorstelling NUL NUT als acteur af van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, ze haalt als spelende maker veel inspiratie uit film en beeldende kunst. Haar vele interesses probeert ze in het theater samen te voegen, wat ervoor zorgt dat ze absurd en experimenteel te werk gaat. Mimi Wiggers (2001) studeert met NUL NUT af aan de studie Creative Writing (ArtEZ). Ze schrijft voornamelijk voor toneel en proza, waar vaak één onderwerp centraal staat: mens zijn. Door de samenwerking ontstaat er een kruisbestuiving tussen de verschillende afstudeerrichtingen en heeft NUL NUT een uniek randje met een literaire laag. 

Sofia Norman (1999) en Sytze Bouma (1996) studeren deze zomer af van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, als Dance Artist en acteur. In ONDIER - THE BUG slaan ze hun artistieke handen ineen. Sofia is een danser uit Zweden met een passie voor interdisciplinair werk en voor het absurde in fysiek en taal. Ze volgde haar stage bij MoON production/Hendrik Aerts en staat deze zomer op De Parade met Paradise Circus Now. Sytze is een Nederlands acteur met een passie voor fysiek werk en een interesse in kwetsbaarheid op de vloer. In de zomer van 2023 ondernam hij een studiereis naar New York City om Meisner en Williamson techniek te bestuderen aan de Terry Knickerbocker Studio. Hij volgde zijn stage bij MAAS Theater & Dans in Rotterdam, waar hij ook speelde in GEZOCHT: KONIJN (3+).