Andreas Simopoulos

Julidans: All of my love

Ioanna Paraskevopoulou (GR)
zo 7 jul ’24 en ma 8 jul ’24
Hoe verklank je gevoelens van verlies?
zo 7 jul ’24
en
ma 8 jul ’24

Hoe zou de soundtrack van het afscheid klinken? Of een laatste dans? Voor Ioanna Paraskevopoulou kan het klinken als het zoemen van een stofzuiger, het schrapen van een sneeuwschep of een homevideo van een familiereünie. Dit soort geluiden zijn, volgens Ioanna, bouwstenen voor het creëren van een rituele omgeving, waarin nieuwe vormen van verbinding en betekenis kunnen ontstaan.

All of My Love ontleent zijn naam aan Led Zeppelins rockballad waarin voorman Robert Plant een eerbetoon brengt aan zijn overleden zoontje. De Griekse choreograaf Ioanna Paraskevopoulou raakte gefascineerd door het mysterie van vergankelijkheid – dat zo mooi wordt weerspiegeld in het lied. Ze wilde een eigen ‘verklanking’ van gevoelens rondom verlies en afscheid maken.

De voorstelling is een choreografische compositie van herinneringen in beeld, geluid en beweging. Maar tegelijkertijd is het een liefdesbrief en een universele hommage aan overleden dierbaren. Paraskevopoulou creëert een dynamisch landschap waarin niets stilstaat en alles voortdurend verandert. Een krachtige, zintuiglijke ervaring die de grenzen van verlies verkent en uitdaagt.

Ioanna Paraskevopoulou omschrijft All of My Love als een kinetische en sonische schreeuw voor alles wat er niet is, voor alles wat eindigt. En voor alles wat bestaat en transformeert. “Het is een kijkje in onze wereld van emoties, de opslagplaats van gebeurtenissen die geschiedenis zijn geworden. Pijnlijk en onvermijdelijk. Persoonlijk en gedeeld.”

Over de maker

Ioanna Paraskevopoulou is een danseres en choreografe uit Athene. Ze werd in korte tijd één van de opvallende gezichten van de opwindende Griekse dans- en theaterscene. Haar werk kenmerkt zich door een focus op de relatie tussen audiovisuele media en beweging.

concept, choreografie en performance Ioanna Paraskevopoulou sound design en muziek Aliki Leftherioti set design Eleni Stroulia & Ioanna Paraskevopoulou lichtontwerp Eliza Alexandropoulou dramaturgische bijdrage Elena Novakovits Video techniek Lampros Papoulias tekst, archiefmontage en foto-editing Ioanna Paraskevopoulou assistent choreograaf Elpiniki Saripanidou assistent set designer Nikos Papadopoulos fotografie Yannis Bournias, Pinelopi Gerasimou, Andreas Simopoulos uitvoerend producent Kassie Kafetsi – Cultόpιa met steun van Neon Organization For Culture And Development Residency en La Briqueterie Cdcn Du Val-De-Marne / Fondation D’entreprise Hermès productie Onassis Stegi coproductie One Dance Festival/ Bulgaria met steun van The Onassis Stegi “Outward Turn” Cultural Export Program.

met dank aan Kalamata Dance Festival, Alexandros Tomaras, Christos Polimenakos, Danis Chatzivasilakis, Stage 38