Flavio Orzari

Holland Festival: Spellotics

Flavio Orzari (BR)
zo 23 jun ’24 13:30
Deze kunstinstallatie is een uitnodiging om via de verbeelding gezamenlijk op zoek te gaan naar magische oplossingen voor sociopolitieke vraagstukken.
zo 23 jun ’24
13:30

Spellotics van de Braziliaanse kunstenaar Flavio Orzari laat mensen samenkomen om te discussiëren over politieke dilemma’s. Niet in een droog debat, maar met het vertellen van verhalen en met oefeningen voor de verbeelding nodigt Orzari het publiek uit om met hem magische transformaties voor te stellen voor politieke misstanden.

In groepjes van niet meer dan drie worden bezoekers in de installatie uitgenodigd om deel te nemen aan een korte meditatie en een schrijfceremonie. In dit ritueel wordt de verbeelding geactiveerd om zo energie op te wekken, als met een toverspreuk. De installatie is onderdeel van een doorlopend onderzoek waarin Orzari vragen opwerpt over de sociaal-politieke littekens die wereldwijd in onze samenleving aanwezig zijn.

Al het materiaal dat samen met de deelnemers wordt gecreëerd, wordt onderdeel van een collectie waaruit verhalenverteller Orzari kan putten voor toekomstige vertellingen.
data

  • Duur: 20 min.
  • Taal: Engels
  • Dit DIY-programma is gratis.
  • Je kunt een tijdvak kiezen en meedoen als er genoeg plekken beschikbaar zijn. 

Over de maker

Flavio Rodrigo Orzari Ferreira, 41 jaar is Braziliaans, gay, kunstenaar en woonachtig in Brussel. In zijn werk als performer, theatermaker en psychopedagoog richt hij zich op storytelling. Hij heeft een masterdiploma van de Brusselse École de Recherche Graphique in speculative narration, een fictieve verteltechniek, en in videografie. Zijn vorm van verhalen vertellen vindt zijn plek binnen de dramaturgie en de beeldende kunst.

Hij was performer, regisseur en lichtontwerper in voorstellingen als Accusation against an Actress (2014-2017) en Nightfalls (2010-2011). Zijn laatste werkzaamheden als performer en dramaturg waren in zijn solo The Ghost Scar (2019-2022) en de korte film Fantasma Pédé (2022). Recentelijk heeft hij in tijdschriften artikelen gepubliceerd over kunst, educatie en artistieke research. Sinds 2004 werkt hij als pedagoog en geeft hij les in kunst.