Holland Festival: The Unborn

Flavia Pinheiro (BR)
vr 21 jun ’24 en za 22 jun ’24
Een voorstelling tussen ritueel en dans, gebaseerd op degenen die nooit geboren zullen worden en degenen die na hun geboorte gestorven zijn, verkent de mysterieuze wereld tussen leven en dood.
vr 21 jun ’24
en
za 22 jun ’24

Het publiek wordt in The Unborn meegevoerd naar een mysterieus rijk van betovering, een tussenwereld. Een afwezige aanwezigheid wordt opgeroepen en verontrustende geesten tarten in het duister al zwevend met salto’s de zwaartekracht.

The Unborn beweegt zich tussen ritueel en choreografie en is gebaseerd op degenen die nooit geboren zullen worden en degenen die na de geboorte zijn gestorven. De dans belichaamt een gevoel van magische beweging, die geesten kan horen en ermee kan communiceren. Het is een beweging die gezien kan worden met gesloten ogen en zo een helderziend perspectief ontsluit.

Braziliaanse choreograaf en performer Flavia Pinheiro nodigt je in deze solodansvoorstelling uit om na te denken over de kwetsbaarheid en veerkracht van het leven, de mysteries van de geestenwereld en het eeuwige verlangen naar continuïteit. In haar artistieke praktijk creëert Pinheiro de onwaarschijnlijke uitwisselingen met niet-menselijke wezens zoals bacteriën, planten, vogels, antilopen en geesten.

  • Duur: 45 min.

Over de maker

Flavia Pinheiro (Recife) is een choreografe en performer uit Recife, Brazilië, die in Amsterdam woont en werkt. Ze studeerde aan DAS Choreograpy, de masteropleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze een onderzoek deed naar bacteriën, geesten en wetenschap. Haar afstudeerstuk 7 Abiku Solos for 11 bacteria falling through werd ondersteund door het Aart Janszen Fonds en ID Lab en werd bekroond met een Andre Veltkamp Beurs. 

Flavia maakt performances, video's, installaties en stedelijke interventies in samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines, zoals hedendaagse muziek, beeldende kunst, video en digitale kunst. Zij confronteert de kijker op radicale wijze met de wortels van westerse en koloniale kennissystemen en codes die een praktijk van uitsluiting hebben gecreëerd en genormaliseerd.

Flavia Pinheiro is als maker geselecteerd door De Balie, De Ateliers en Veem, House of Performance (Engaged Art Coalitie) voor de 3Package Deal 2022-2023, het internationale talentontwikkelingsprogramma van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

In 2021 was Flavia als masterstudent deelnemer aan Immerse, het jaarlijkse Holland Festival-programma voor kunstenaars uit binnen- en buitenland die aan het begin staan van een internationale carrière.

choreografie Flavia Pinheiro performer Flavia Pinheiro samenwerking Tom Oliver, Mari Paula residentie La Caldera Barcelona