PARADISE: SNDO Graduation festival 2024 - Act 1

SNDO
do 14 mrt ’24 - za 16 mrt ’24
The Graduation Works 2024
do 14 mrt ’24
-
za 16 mrt ’24

Deze lente en zomer opent in Amsterdam de poort naar het Paradijs. We nodigen je daarom van harte uit voor PARADISE: SNDO Graduation Works 2024, de lente-editie van afstudeerperformances in Frascati en Tempel Amsterdam.

De vierdejaarsstudenten van de SNDO - School for New Dance Development - studeren af door naast het schrijven van een scriptie en het afronden van een stage ook twee performances te maken. Via zogeheten Public Programs op locaties buiten de school maken de studenten kennis met het werken in een professionele setting en artistieke context. Als resultaat presenteert de eindexamenklas van dit jaar in maart individueel werk en in juni een gezamenlijk durational art piece in De Brakke Grond.

De SNDO-kandidaten van 2024 zijn: Agnė Auželytė, Barros, Ciro Goudsmit, La Uyi Ihasee, Sasu Korom, Yujing Liu and Saman Mahdavi.

Dit programma bestaat uit drie verschillende Acts , waarvan twee gespeeld worden in Frascati.

Voor het hele programma, klik hier.

Do 14, vrij 15 & za 16 maart:
Met performances van: Ciro Goudsmit & Sasu Korom

Credits

productieleider Charlot van der Meer licht en geluid Martin Kaffarnik & Rik van der Veen SNDO productie Chantal Mooij PR coördinatoren Evelien van de Sanden en Antonella Fittipaldi social media coördinator Karina Villafan grafisch ontwerp Ion Kazantzidis, Tom O'Doherty mentor SNDO 4 Ana Vujanović artistiek directeur Bojana Mladenović.

Over SNDO

De SNDO - School for New Dance Development - biedt studenten een vierjarige voltijdopleiding tot Bachelor of Art - Choreography. De school werd opgericht in 1975 vanuit de wens om nieuwe richtingen te vinden voor de danskunst naast de bestaande vormen en stijlen die het veld domineerden. Veertig jaar na haar stichting is SNDO nog altijd onderzoekend, open-minded en een aanjager op het gebied van progressieve ontwikkelingen binnen de dans en performance. Met het curriculum schept de opleiding de omstandigheden waarin de creativiteit van studenten tot bloei kan komen. Ze worden getraind in het reflecteren op de specifieke kwaliteiten van dans en performance als kunstvormen, waarbij bewustzijn van het lichaam en de artistieke, sociale en politieke implicaties van lichaamswerk centraal staan.