De Hondenpoep Aanval

Wunderbaum
wo 22 mei ’24 en do 23 mei ’24
Een voorstelling over duisternis, schoonheid en vergeving, gebaseerd op een waargebeurd voorval.
wo 22 mei ’24
en
do 23 mei ’24

Een groep acteurs is voor een voorstelling op zoek naar een onderwerp dat veel aandacht en publiek trekt.

Ze besluiten de “hondenpoep aanval” van een choreograaf op een recensent als uitgangspunt te nemen. Een echt gebeurd incident dat wereldwijd voor veel opschudding zorgde en als aanval op de vrijheid van meningsuiting en de democratie werd gezien.

Maar tijdens de repetities worden ze bang zelf persona non grata te worden en raken ze verstrikt in conflicten die de groep dreigen op te blazen. Uiteindelijk besluiten ze, onder grote stress en tijdsdruk, een dans performance te doen.

  • NL première: wo 22 mei
  • wo 22 mei 2024 in het We Are Public-programma
  • Tevens de enige kans om hem in Nederland te zien. 
  • De voorstelling is Duits gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Over WUNDERBAUM

WUNDERBAUM is een theatergroep met vijf actrices en acteurs en een vormgever. Het gezelschap werkt collectief en verdeelt de artistieke verantwoordelijkheden over de verschillende leden. WUNDERBAUM speelt zelfgeschreven teksten gebaseerd op improvisaties, en nieuwe, voor de groep geschreven theaterstukken. Ze spreken Engels, Duits, Italiaans en als het moet ook Frans, en meestal natuurlijk Nederlands (al dan niet met Vlaamse tongval).

WUNDERBAUM maakt theater over kleine zorgen en grote politiek, over absurd menselijk gedrag, over het verlangen naar intensiteit, over de lokroep van het vreemde en over tal van andere tijdloos actuele thema's. Het gezelschap zweert bij samenwerkingen met andere kunstenaars en kunstenaressen, met theaters en festivals, met spelers en speelsters uit verschillende disciplines en landen.

concept Walter Bart van en met Pina Bergemann, Leon Pfannenmüller, Henrike Commichau, Nikita Buldyrski, Anna K. Seidel en Linde Dercon scenografie Maarten van Otterdijk dramaturgie Hannah Baumann kostuum Carolin Pflüger choreografie Edoardi Cino