HUNTER

Courtney May Robertson
vr 16 feb ’24 en za 17 feb ’24
Een fysieke en cinematografische viering van het monsterlijke.
vr 16 feb ’24
en
za 17 feb ’24

Diep verscholen in een ondergrondse kamer, speelt HUNTER met het idee van een verlossingsproces als in een klassieke tragedie, waarbij een personage door lijden tot inzicht komt. Maar, in deze tragedie voert performer en choreograaf Courtney May Robertson ‘levensbevestigende monsterlijkheden’ uit op zichzélf en haar levensgrote dubbelganger.

Het duo - de één van vlees en bloed, de ander gemaakt van schuim en siliconen - toont de interne kwellingen en extases van een individu in conflict met een maatschappij waarin  ‘puurheid’ de morele standaard is. 

Het publiek wordt uitgenodigd om een ruimte te betreden waarin de grens tussen afstoting en aantrekkingskracht verdwijnt. Geïnspireerd door horror, BDSM en melodrama schetst Courtney May Robertson een wereld waar lichamelijke autonomie en empowerment gesymboliseerd worden door het grotseke, seksuele perversie en overdaad.

Courtney May Robertson is ervan overtuigd dat, wanneer schaamte wordt overwonnen, de emotie van walging  - doorgaans geassocieerd met afkeer - het vermogen heeft om te transformeren in paradoxale intrige. Met een industriële soundscape gecomponeerd door 'Acidic Male', omarmt HUNTER zelfvernietiging als een daad van zelfbehoud.

Afterparty met Acidic Male

Vr 16 Feb 22:00 - 01:00 

Op vrijdag 16 februari is na afloop van HUNTER een afterparty in Frascati Café en de gallerij (tussen Frascati 1 en het café). Acidic Male, maker van de soundscape van HUNTER, speelt een DJ-set met industrial sounds, hypnotiserende drumpatronen en experimentele zang. Toegang is gratis. 

  • Aanbevolen leeftijd: 16+ 
  • Duur: 75 min
  • Let op: De voorstellingen bevat flitsende lichten en verwijzingen naar zelfverwonding, die als schokkend ervaren kunnen worden.
  • vr 16 feb incl. afterparty met Acidic Male (22:00 - 01:00).

In de pers

" Hunter maakt heel beheerst tastbaar waar iemand die pijn zoekt van droomt en waar die daadwerkelijk gaat." Theaterkrant, Keuze van de criticus

Over de maker

Courtney May Robertson (Schotland, 1992) is een Rotterdamse performer en maker. Na haar afstuderen in 2013 sloot ze zich aan bij Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club. Sindsdien heeft ze veelvuldig opgetreden in heel Europa in werk van onder meer Jan Martens, Connor Schumacher en Florentina Holzinger. In 2015 begon Courtney met het creëren van haar eigen kleinschalige / DIY geproduceerde performances. Als getraind danser begint Courtney's werk met het lichaam, maar overspant het verschillende disciplines waaronder video, generatieve kunst, schrijven en beeldende kunst. Terugkerende onderwerp in haar werk draait om een wijdverspreid fenomeen dat ze heeft gedefinieerd als 'het meedogenloze verlangen om te domineren’. 

Voor het concept van THE WOMAN DESTROYED kreeg ze De Troffel 2020; Festival Cement’s stimuleringsprijs voor jonge makers. Ook werd ze genomineerd voor de Belgische equivalent, de Roel Verniers Prijs van Het Theater Festival België. In 2021 ontving ze de Young Artsupport Amsterdam (YAA) prijs. Haar korte solo the pleasure of stepping off a horse when it’s moving at full speed (2020), werd geselecteerd voor Aerowaves Twenty22. Momenteel zijn Dansateliers, ICK Amsterdam en Dans Brabant coproducenten van haar werk. Courtney's voorstellingen zijn te zien geweest in Nederland, Noorwegen, Polen, Ierland, Denemarken, België, Frankrijk, Italië en Zweden.

concept, choreografie, video design & performance Courtney May Robertson sound design Puck Schot (Acidic Male) puppet design Ronald Schinkelshoek, Zoe Morgan licht + stage design Manuel Boutreur kostuumontwerp Matija Franjes discomfort devices BNDSN dramaturgie Lara van Lookeren movement assistent Olympia Kotopolous creative producer Lena Meijer PR & communicatie Jannes Heidinga co-producers Dansateliers, Dans Brabant, ICK Artist Space & Grand Theater Groningen met steun van Stimuleringsfonds Design Grant, Fonds 21, AFK & Gemeente Rotterdam met dank aan Yoko Haveman