Geboren en Gevlucht

Ishan Mohiddin
za 21 okt ’23 19:00
Storytelling diner met muzikale begeleiding over vluchten uit Irak.
za 21 okt ’23
19:00
  • za 21 okt ’23
    19:00
    Theater van Deyssel
    Lodewijk van Deysselstraat 91, 1064 HM Amsterdam

Op 21 oktober presenteert chef-kok Ishan Mohiddin een theatrale avond waarop het publiek niet alleen eten maar ook een verhaal geserveerd krijgt.


''Na 40 dagen lopen sta ik nu bij de grens. De grens is gesloten. Het regent en ik ben helemaal nat. 
Ik zie de lichtjes daar aan de andere kant van de grens. Uit mijn ogen stromen de tranen, tranen die de regen omhelzen. “Blijf in leven!” zeg ik tegen mijn zoon, terwijl ik hem onder mijn natte jas verschuil. “We zijn er bijna, blijf ademen.” 

Ik mis mijn huis, mijn kamer, mijn boeken, mijn toneelstukken en mijn romans, mijn dromen. De droom om filmregisseur te worden en verhalen te filmen.  Helaas. 

‘Een kat in de keuken’, zo noemde je mij, mama. Nu maak ik al die recepten die jij me leerde: biryani en tebsi, dolma. Niet zo goed als jij, anders. Het is een heel ander land. ‘t Is koud hier en ik moet hier minder knoflook gebruiken.

Voor vanavond nodig ik mensen uit om jouw eten te proeven.’'

Geassisteerd door hulp kok Pari Tofiq en met muzikale begeleiding van muzikant Nariman Goran neemt Ishan ons mee naar Irak en stap voor stap, hap voor hap, weer terug naar Nederland. 

Reserveren

Dit programma is gratis te bezoeken. Reserveer door te mailen naar: theatervandeyssel@frascatitheater.nl 

  • Duur: 90 min 
  • incl. eten en drinken. 
Onderdeel van

Over de maker 

Ishan Mohiddin, wordt in 1965 geboren in Kirkuk, Irak. Hij vlucht in 1996 zijn moederland uit en komt na vele omzwervingen aan in Nederland. Ishan is theatermaker, regisseur en acteur. In 2012 regisseert hij echter zijn laatste voorstelling en maakt een carrière switch. Op 21 oktober keert de inmiddels chef-kok Ishan terug in de spotlight en organiseert een theatrale avond waarop het publiek niet alleen eten maar ook een verhaal geserveerd krijgt.