© Edwin Smits

Afrovibes: Amour Amour Amour

Alioune Diagne (SE)
wo 4 okt ’23 20:30
Amour overstijgt cultuurverschillen. Een bron van energie die ons oplaadt
wo 4 okt ’23
20:30
 • wo 4 okt ’23
  20:30
  Openingsavond Afrovibes
  Frascati, Amsterdam
  Frascati 4

Met AMOUR, AMOUR, AMOUR nodigt Alioune zijn publiek uit zich open te stellen voor de kracht van liefde en dankbaarheid; voor hem de drijvende krachten om te overleven, cultuurverschillen te overstijgen en impact te maken op een wereld die soms in brand lijkt te staan.

In AMOUR, AMOUR, AMOUR verbeeldt Alioune Diagne op krachtige en intieme wijze wat liefde kan zijn. Liefde en leven zijn voor hem onlosmakelijk verbonden. Alioune neemt zijn publiek mee op een reis naar zijn roots en naar zichzelf. Hij nodigt je uit je te laten raken door de enorme kracht die liefde is, hij maakt voor ons de liefde invoelbaar. Waarom? Liefdevolle oefeningen en gedachten zoals dankbaarheid zijn voor hem drijvende krachten om te overleven. Het zijn voor hem ook de krachten om impact te maken op een wereld die soms in brand lijkt te staan. Amour overstijgt cultuurverschillen. Het is een spirituele kracht en bron van energie. Toch laat Alioune het de schaduwkanten niet onbelicht. Zoals de tegenstrijdige gevoelens die je kunt hebben wanneer je kind op een dag het ouderlijk huis verlaat. Of wanneer iemand verhuist naar een ander land met een hele nieuwe cultuur. 

AMOUR, AMOUR, AMOUR bestaat uit drie elementen, die ieder een eigen perspectief op liefde vormen: Liefde als een spirituele kracht. Liefde als een bron van energie die ons van binnen oplaadt. Liefde die samen kan gaan met scheiding. Alioune neemt een aantal mensen uit het publiek bij de hand en nodigt hen de ruimte van de performer, die bestaat uit aan touwen hangende zakjes gevuld met water, te betreden en te verkennen. Het water is voor hem het symbool van verbinding tussen mensen onderling. 

 • Duur: 25 min. 
 • Nederland, Senegal, 2022
 • wo 4 okt 22:30 - 00:00 Afterparty met DJ Lovesupreme

Credits

choreografie en performance Alioune Diagne compositie Jorg Schellekens regie Leo Spreksel scenografie Alioune Diagne