Fringe: Killing you Softly

Avantika Tibrewala
zo 10 sep ’23 - do 14 sep ’23
Een spannende theatrale reis over de verleidelijke greep van AI, die sluipend de mens lijkt te vervangen.
zo 10 sep ’23
-
do 14 sep ’23

Killing you softly is een gewaagd commentaar op de huidige maatschappij. Een fysieke theatervoorstelling die een sceptische kijk op de toekomst biedt. Het onderzoekt de huidige verschuiving naar kunstmatige intelligentie in het dagelijks leven en wat deze groeiende verschuiving inhoudt voor de toekomst van de mensheid. 

Stap in een betoverende multidisciplinaire theatrale reis van Killing You Softly waarin de opdoemende aanwezigheid van kunstmatige intelligentie het bestaan van de mensheid bedreigt. Door middel van real-life interviews wordt de huidige verschuiving naar AI in het dagelijkse leven van de mens onderzocht en wat deze groeiende verschuiving inhoudt voor de toekomst van de mensheid als we doorgaan op dit verraderlijke pad. 

Terwijl de actrice zich verdiept in haar acute verliefdheid op haar chatbot, balanceert ze op de rand van transcendentie naar een virtueel rijk. Ze worstelt met de verleidelijke aantrekkingskracht van AI en legt het gevaar bloot voor menselijke connectie en empathie. 

Het gaat verder dan persoonlijke verhalen en onthult de benarde situatie van arbeiders wiens handen snel worden vervangen door de efficiëntie van AI. Een onweerlegbare waarheid dat we willens en wetens de instrumenten creëren die ons overbodig zullen maken. 

Killing You Softly daagt uit en dwingt ons om de keuzes die we vandaag maken voor de wereld die we achterlaten te bevragen.